USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ДАІ заборонить сідати за кермо хворим, втомленим і без «вільних рук»

28 Грудня 2009 10:13
Департамент ДАІ МВС запропонував змінити правила дорожнього руху. Якщо Кабмін погодиться з пропозиціями, водіям обмежать швидкість, зменшать кількість місць для зупинок і введуть заборону на управління автомобілем після прийняття ліків. За словами керівника прес-служби ДАІ Ніни Хмелевської, відповідну постанову уряд може ухвалили вже до березня наступного року.
Як інформує ТСН, згідно із передбачуваними нововведеннями, з правил приберуть поняття «Дорога для автомобілів» (дорога з хорошим покриттям, позначена спеціальним знаком, на якій дозволено їхати до 110 км/годину, тоді як на звичайних дорогах 90 км/год, на магістралях – 130 км/годину). Тобто, даішники зможуть штрафувати водіїв, які їхатимуть швидше 110 км/годину.
У нових правилах буде закріплена заборона розмовляти за кермом по мобільному телефону без пристрою «вільні руки». Не можна буде сідати за кермо хворим, втомленим або після прийняття ліків, які знижують швидкість реакції (про це є попередження в анотації до препаратів, наприклад, сюди входять багато засобів від алергії, заспокійливих, знеболюючих, антивірусних ліків і навіть краплі для очей).
ДАІ також збирається обмежити використання машин, перш за все дорогих, які ввозяться в України нібито тимчасово (зазвичай на 3 місяці, щоб їх не розмитнювати і не платити високе мито, потім вивозять на 1-2 дні і знову завозять). На такій машині зможе їздити тільки її господар, довіреність на право управлінням буде недійсна.
Натомість у департаменті хочуть полегшити життя для велосипедистів – запровадити для них світлофори, а велодоріжки прокласти з асфальту червоного кольору, як це робиться в Європі.
Знак «Зупинка заборонена», під яким зараз можна зупинитися таксистові для вантаження-вивантаження вантажу або посадки-висадки пасажирів, заборонить будь-яку зупинку.
Знак «СТОП» запропонували писати латиницею STOP, щоб було зрозуміло іноземцям. А перед «лежачими поліцейськими» з\'явиться розмітка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 28 Грудня 2009 11:15
яке відношення ДАЇ має до ввозу товарів?...ДАЇ має тільки патрулювати вулиці, а дозволи мають видавати Автодор, митниця,СТО....ВИСТАЧИТЬ ПЛОДИТИ НАХЛЄБНИКІВ-РЕКЕТИРІВ НА ДОРОГАХ...
Олекс Показати IP 6 Січня 2010 11:58
Все выдумывают-чтобы больше их боялись -сколько можно? Будет больше толку следуя пословице-в речке щука,чтобы карась не дремал -просто надо работать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus