USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

День кіборгів: сьогодні вшановують захисників Донецького аеропорту

20 Січня 2018 12:50
20 січня відзначається День пам’яті захисників Донецького аеропорту. У цей день три роки тому впали стіни Донецького аеропорту.

Кіборги героїчно захищали стратегічний об’єкт 242 дні. За цей час 200 українських бійців загинули, ще півтисячі отримали поранення, пише УНІАН.

Аеропорт обстрілювали з артилерії, «Градів», мінометів і танків, працювали снайпери. Кіборгами нескорених українців назвали самі терористи. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах.



Життя кіборгів: фото з передової

Бої за встановлення контролю над летовищем донецького міжнародного аеропорту, яке має стратегічне значення, тривали між українськими силовиками і незаконними збройними формуваннями з 26 травня 2014 року до 21 січня 2015 року, коли було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу – цей об’єкт був повністю зруйнований і не придатний для оборони.

У різний час в аеропорту та прилеглому селищі Піски воювали спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та 93 окремої механізованої бригад, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку "Дніпро-1", вояки Добровольчого українського корпусу (ДУК) та багато інших. Серед них - чимало волинян.

Так, лучанин Вадим Ваврищук розповідав про запеклі бої між бійцями української армії з російськими солдатами та сепаратистами, як “кіборги”, оточені з усіх боків ворогами, боролися за своє життя та тримали оборону.

Кіборг з Луцька Вадим Ваврищук

Також Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про волинського кіборга Андрія Луцика, який переніс 11 складних операцій і досі продовжує боротися за свої живі руки.

Волинський кіборг Андрій Луцик

Є й такі, яких досі не можуть знайти рідні. Так, волинська родина три роки розшукує зниклого безвісти кіборга Юрія Ковальова. Востаннє його бачили під час обстрілів Донецького аеропорту.



Зниклий безвісти Андрій Ковальов

Після кровопролитних боїв аеропорт став символом героїзму для всіх українців.

Про незламних кіборгів знято художній фільм, який вийшов у 2017 році. Фільм встановив рекорд за касовими зборами.

Як заявив режисер стрічки Ахтем Сеітаблаєв, стрічку подаватимуть на Оскар.

У суботу, 20 січня, в Україні проходять заходи з вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту в січні 2015 року, пише 112 канал.

Так, у Центральному будинку офіцерів ЗСУ відбудеться фотовиставка портретів загиблих захисників, нагородження сімей загиблих героїв відомчими відзнаками Міноборони, а також концертна програма за участю Заслуженого академічного зразково-показового оркестру ЗСУ, народної артистки України Ади Роговцевої, автора офіційного гімну АТО "Брати-українці", лідера гурту "Шабля" В. Гейзера, групи "Mad Heads", групи "Мандри" та інших відомих виконавців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
О Показати IP 20 Січня 2018 13:38
А де кіборгі Сича, сам бачив у них шеврони?
І де Показати IP 20 Січня 2018 15:27
Зараз той аеропорт? Де Савурка ? Де Ілов айськ?Де Ізварино?
Жора Показати IP 20 Січня 2018 18:45
Навено бурштин кришують
Жора Показати IP 20 Січня 2018 18:47
Навено нема бурштин кришують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus