USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Для помилування Сенцов повинен сам написати листа Путіну», – АП Росії

14 Серпня 2018 22:58
Для початку процедури помилування українського політв'язня Олега Сенцова він має самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням.

Про це йдеться у відповіді матері Сенцова від Управління з забезпечення конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ, повідомляє Громадське.

В Адміністрації заявили, що прохання матері Олега Людмили Сенцової спрямували до тимчасового виконувача обов’язків губернатора Ямало-Ненецького округу для його попереднього розгляду.

«Разом з тим пояснюємо, що відповідно до Положення про порядок розгляду клопотань про помилування в Російській Федерації, …процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого про помилування, в якій він звертається до президента РФ у письмовій формі через адміністрацію виправної установи, де він відбуває покарання», — йдеться у відповіді АП Росії до матері Сенцова.

В АП Росії додали, що після того, як засуджений напише клопотання про помилування, його мають направити до комісії з питань помилування. При його розгляді «враховуються клопотання інших осіб (в тому числі родичів)».

Також у відповіді йдеться, що остаточне рішення про помилування ухвалює президент Росії.

В коментарі Громадському сестра Сенцова Наталія Каплан сказала, що ця відповідь свідчить про те, що Олега звільняти не збираються.

«Реакція матері на це досить непогана. Мені здається, що вона просто не усвідомила суть документа. Ми з адвокатом будемо думати, що робити далі. Олег однозначно не буде писати прохання про помилування. Можу сказати, що така відповідь свідчить про те, що Олега відпускати не збираються. Вони досі називають його громадянином Росії і дали зрозуміти, що прохання матері (про помилування – ред.) не спрацювало», — сказала Каплан.

У серпні 2015 року Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі з відбуттям у колонії суворого режиму. В лютому 2016 його етапували до Якутії, а з листопада 2017 Олег Сенцов перебуває у виправній колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

17 січня 2016 року Чеський кінематографічний і телевізійний союз FITNESS нагородив Сенцова спеціальною премією журі. 26 квітня 2017 року в Нью-Йорку (США) українському режисерові заочно вручили премію американського ПЕН-клубу імені Барбари Голдсміт «Свобода писати».

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus