USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

До 2018 року «Укрзалізниця» розділиться на 5 компаній

27 Квітня 2017 10:25
Державне акціонерне товариство «Укрзалізниця» впродовж поточного і наступного років планує розділитись на 5 компаній.

Про це голова правління держтовариства Войцех Балчун заявив під час представлення Стратегії модернізації ПАТ «Укрзалізниця» 2017-2021 років, повідомляє прес-служба компанії.

Стратегією розвитку передбачено продовження процесу реформування галузі шляхом побудови вертикально інтегрованої структури.

Зокрема, будуть створені компанії за напрямками діяльності, а не за регіональним принципом, як було раніше.

«Бізнес-модель ПАТ «Укрзалізниця» буде побудована на п’яти бізнес-вертикалях: вантажні перевезення та логістика, пасажирські перевезення, інфраструктура, послуги тяги, виробництво та сервіс. Упродовж поточного та наступного років будуть створені всі компанії за сегментами ринку», – зазначається в повідомленні.

Окрім того, у вантажному секторі, крім традиційних перевезень, будуть створені окремі компанії термінальних послуг, логістики, інтермодальних перевезень. Щодо пасажирського сектору, то у 2018 році планується створити шість регіональних компаній з приміських перевезень та вокзальна компанія. Щодо тягового рухомого складу – буде створена окрема компанія, оператор тяги.

Як повідомлялся, раніше Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що вимагає від польської команди "Укрзалізниці" працювати прозоро, ефективно і системно, а не займатися інтригами і кулуарними домовленостями.

Нагадаємо, про те, що польський менеджер та рок-музикант Войцех Бальчун виграв конкурс на посаду керівника "Укрзалізниці", стало відомо в середині квітня 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus