USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гонтарева, Філатов і Ложкін не збираються йти на допит у ГПУ

23 Квітня 2019 13:56
Соратники президента Петра Порошенка – екс-голова Адміністрації президента Борис Ложкін, заступник глави АП Олексій Філатов та екс-очільниця Нацбанку Валерія Гонтарева – не мають наміру реагувати на повістки про виклик на допит, які з’явилися на сайті Генпрокуратури 22 квітня.

Про це вони повідомили у коментарі «Українській правді» та в соцмережі.

«Я зараз перебуваю на роботі в АП. Випадки і порядок виклику особи повісткою дуже добре регламентовані КПК. Поки деякі слідчі займаються публікаціями різних матеріалів в інтернеті, тобто pr-активністю замість виконання вимог КПК, підстав реагувати на такі публікації немає», – сказав Філатов у коментарі УП.

Гонтарева також натякнула, що не збирається приїжджати на зустріч з правоохоронцями з Лондона, де зараз живе і працює.

Подібну заяву від адвокатів Ложкіна оприлюднила 23 квітня на своїй сторінці у Facebook і прес-секретар бізнесмена Марія Попова.

«Усі юридично значимі дії в цій справі замінені інтерв’ю і прес-конференціями, а анонсовані в медіа виклики, повістки та інші документи нашому клієнтові направлені або вручені були», – йдеться в повідомленні.

Адвокати вважають, що поява імені Ложкіна в матеріалах розслідувань ГПУ і публічне оголошення йому про підозру «були задумані як приводи для медійних скандалів» і для залучення уваги ЗМІ «для вирішення політичних завдань».

«У цивілізованій юридичній практиці публікація повісток в інтернеті, як і «повідомлення про підозру», неможливе. Закон не передбачає виклику за допомогою публікації на сайті ГПУ», – йдеться в заяві.

Відзначається, що за останні кілька тижнів адвокати Ложкіна подали в ГПУ більше 10 адвокатських запитів і клопотань щодо статусу їхнього клієнта у справі, а також про всі виклики його в ГПУ для участі в процесуальних діях.

«Слідчі ГПУ мали всі можливості для прямого спілкування, як з нами, так і з клієнтом. Однак всі наші звернення були проігноровані, відповідей, які хоч якось прояснюють ситуацію, ми так і не отримали», – йдеться в заяві.

Відзначається, що «надуманість звинувачень» щодо Ложкіна «буде доведена», а всім зафіксованим ними «численним порушенням» буде дана оцінка в установленому законом порядку.

22 квітня Генпрокуратура повідомила, що викликає для вручення підозр і допиту екс-голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника глави АП Олексія Філатова та екс-очільницю Нацбанка Валерію Гонтареву у справі злочинів олігарха-втікача Сергія Курченка. Раніше в ГПУ говорили, що підозри для оточення президента Петра Порошенка були складені незаконно, а доказів злочинів Гонтаревої, Ложкіна і Філатова у слідства немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль Показати IP 23 Квітня 2019 14:22
Як то не збираються? Значить конвой приведе!
Клава Показати IP 23 Квітня 2019 15:28
екс-президентські помилки - вони ж ідіотські призначення - не збираються на допит ? а в Лондоні без Гонтарєвої взагалі все зупиниться..
По закону! Показати IP 23 Квітня 2019 15:52
Нехай за найближчих друзів/подільників відповість Петро.Він був в курсі й в частці -100%!
21 Показати IP 23 Квітня 2019 16:15
Що ??? чесно ???? ой людоньки як жеж так???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus