USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Комісія встановила причину пожежі у будинку для старших людей в Харкові

24 Лютого 2021 15:42
Основними причинами виникнення пожежі у будинку для старших людей в Харкові стало свідоме порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та підключення до будівлі електро- та газопостачання без отримання спеціальних дозволів.

Про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов за результатами розслідування урядової комісії з причин виникнення надзвичайної ситуації під час засідання Кабміну, передає УНІАН.

«Основними причинами виникнення надзвичайної ситуації стали груби та свідоме порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, підключення до будівлі електро- та газопостачання без отримання спеціальних дозволів», – зазначив Чернишов.

За його словами, передумовами, що сприяли виникненню надзвичайної ситуації, стали відсутність ліцензування в сфері надання соціальних послуг, відсутність контролю у сфері надання соціальних послуг, відсутність на законодавчому рівні порядку припинення діяльності закладів, що не відповідають вимогам критеріїв, а також складний порядок отримання соціальних послуг, велика кількість документів, процедурних дій тощо.

За результатами роботи урядової комісії Харківській міській раді рекомендують за рахунок коштів місцевого бюджету завершити здійснення організації поховань, Харківській облраді – прийняти рішення щодо виділення коштів для надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих і постраждалим внаслідок НС, НКРЕКП – вдосконалити процедури приєднання технічного доступу до газових та електричних мереж.

21 січня у Харкові в двоповерховій житловій будівлі, переобладнаній під будинок для старших людей, сталася пожежа, внаслідок якої загинули 15 осіб.

За фактом пожежі поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

У справі щодо розслідування причин пожежі затримали чотирьох осіб. Це власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендар будинку та його дружина – директор приватного підприємства, яка фактично керувала закладом, та адміністратор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus