USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міністр визнав, що в міліції є «чванство, наглість, побої і тортури»

12 Серпня 2010 09:01
Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов визнав, що в української міліції є цілий ряд недоліків, які треба викорінювати.

Про це він говорив особовому складу волинської міліції 11 серпня у Луцьку під час представлення нового керівника волинського УМВС.

«Робота міліції на сьогоднішній час не викликає задоволення у суспільстві. Ми дякуємо за ту гору досить жорсткої критики і це є мабуть справедливим. Тому що міліція робить не так, як би це хотілося руководству держави на сьогоднішній час. Хоч є вже певні позитивні здвіги в нашій роботі – але і дуже багато проблем», - зазначив Могильов.

Міністр каже, що незадоволений тим, що не усі заяви громадян реєструють відділи міліції. Натомість це є одним з основних показників, по яким населення оцінюватиме роботу органів внутрішніх справ.

«Кожна заява повинна бути зареєстрована і по ній повинно бути прийняте законне рішення, адекватним тій заяві, яку людина подавала. Не потрібно озиратися на ріст чи зниження рівня злочинності, відсотки розкриття, а потрібно аби кожна заява була розглянута адекватно», - прокоментував Могильов.

Міністр також закликав показувати реальну тяжкість злочину, а не занижувати його кваліфікацію.

«Ту ганебну практику в міліції, коли ми ховали більш тяжкий злочин в менш тяжкий злочин…коли ми вбивство заганяли в тяжкі тілесні ушкодження, розбій в грабіж, грабіж в кражу і так далі…цю ганебну практику потрібно скасувати повністю», - зазначив очільник МВС.

Натомість міністр захистив колег від обвинувачень у тому, що міліція винна в рості злочинності, зазначивши, що на ці показники МВС впливає на 10-15%, усе інше – соціально-економічні фактори.

Могильов прокоментував і внутрішній антикорупційний міністерський наказ, який передбачає більшу міру відповідальності за хабарі в МВС.

«Останнім часом у нас пройшла деформація особового складу. У нас комерціалізація міліції, коли підлеглі по різним лініям збирають гроші, передають начальнику наверх і так цепочка поверталася до самого верху. Я вам як міністр заявляю, якщо я дізнаюся, що хтось з підлеглих збирає гроші за що не будь – це буде останнім днем роботи в міліції і підлеглих і начальника. Начальника в першу очередь», - зазначив Могильов.

Він вказав, що бюджетом міністерство передбачить в подальшому кошти для проведення соціологічних досліджень, які дізнаватимуться думку населення про роботу правоохоронних органів.

«Нам треба поповертатися до людей обличчям. Треба усі оці негативні риси, які в нас є – чванство, наглість, побої, тортури, які є в міліції треба викоріняти… Я нікого в міліції не буду захищати, якщо він зробить противоправний поступок», - на кінець додав Могильов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus