USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Розенблат намагався вивезти за кордон матеріали у «бурштиновій справі», - НАБУ

20 Жовтня 2017 12:26
Народний депутат Борислав Розенблат намагався вивезти за межі України матеріали, важливі для розслідування «бурштинової справи», фігурантом якої він є.

Про це йдеться у повідомленні Національного антикорупційного бюро.

«За інформацією слідства, підозрюваний планував вивезти за межі України засоби комунікації, що могли містити інформацію з приховування слідів раніше вчинених злочинів та спілкування між його учасниками, матеріальні та грошові цінності – предмети раніше отриманої неправомірної вигоди, а також інше майно для унеможливлення його арешту в рамках кримінального провадження. Крім того, детективи мали відомості, що підозрюваний міг при собі мати документи для виїзду за кордон із ознаками підроблення», – йдеться в повідомленні.

Згідно з даними НАБУ, під час обшуку в літаку детективи вилучили у Розенблата мобільні телефони, планшет, платіжні картки та «вироби, зовнішньо схожі на коштовності».

Повідомляється, що депутат для перетину кордону використовував дипломатичний паспорт, хоча його поїздка була приватною.

«Заяви ж підозрюваного про те, що він заздалегідь повідомив слідчих про свою подорож до Німеччини, не відповідають дійсності. Лист, який Борислав Розенблат на підтвердження своїх слів опублікував на персональній сторінці у мережі Facebook, надійшов до Національного бюро вже після того, як рейс на Кельн мав вилетіти з Києва», – додали у НАБУ.
18 жовтня в аеропорту «Київ» (Жуляни) під час спроби вилетіти до Німеччини був затриманий депутат Верховної Ради України Борислав Розенблат.

Він є фігурантом так званої «бурштинової справи». Йому закидають отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки в Митний і Податковий кодекс спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину. Борислав Розенблат ці звинувачення відкидає.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура обіцяла передати в суд справу депутатів Розенблата і Максима Полякова до 15 жовтня. 13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг розглянути клопотання САП про продовження зобов'язань, накладених на Розенблата. 17 жовтня добіг термін носіння електронного браслета для нардепа Розенблата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus