USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нардепа-корупціонера з «Волі народу» рятуватиме Порошенко?

22 Червня 2017 15:27
Прокуратура просить Верховну Раду дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата групи «Воля народу» Олеся Довгого за підозрою в зловживанні службовим становищем та вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою. Ідеться про незаконну передачі сотень гектарів землі, пише «Аргумент».

Згідно з текстом подання, яке є в розпорядженні видання, Олесь Довний – злодій, і спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) просить йому від 3 до 8 років позбавлення волі.

Питання в тому, наскільки у Генпрокурора Луценка та зацікавлених осіб вистачить характеру, волі, розуму, щоб довести цю справу до кінця, зазначає у своєму блозі нардеп Мустафа Найєм. На його думку, єдина людина, яка може перешкодити Верховній раді зняти недоторканність з Олеся Довгого - це президент України Петро Порошенко, який особисто переймається недоторканністю Олеся Довгого.

Як ідеться в тексті подання, кримінальне провадження, фігурантом є Довгий, відкрито за фактом зловживання посадовими особами Київської міської ради владою в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави в особі територіальної громади міста Києва.



Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з 2007 по 2009 роки Олесь Довгий разом з посадовими особами Головного управління земельних ресурсів міста Києва та іншими особами, забезпечив 1 жовтня 2007 року ухвалення депутатами рішення про незаконну передачу землі.

Зокрема, 23 обслуговуючим кооперативам для житлової забудови на двадцять першому кілометрі Столичного шосе в Голосіївському районі міста Києва були виділені земельні ділянки, фактично розташовані на території ландшафтного заказника місцевого значення «Острів Жуків».

Посібниками Довгого вказані: начальник відділу землеустрою Голосіївського району Головного управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації Найдьонов О.В., начальник юридичного управління Головного управління земельних ресурсів Гуйт Н.І., заступник голови КМДА - начальник Головного управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації Муховиков А.М., по пособництва голови правління ОКЖК «Технолог» Селецька Т.Ю.

В результаті зазначених незаконних дій, згідно з довідкою Державної інспекції сільського господарства в м.Києві № 01-11 / 22-59 від 31.10.2016 було завдано збитків у розмірі 81 726 Ціна: 691 грн (уточнена сума Анікоррупціонной прокуратури ред)., Що в 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

«Таким чином А.С. Довгий, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, у співучасті з іншими посадовими особами, використовував службове становище всупереч інтересам служби, заподіявши інтересам держави тяжкі наслідки, тобто скоїв кримінальний злочин, передбачений ч. 2 ст.28, ч. 2 ст.364 Кримінального кодексу України », - йдеться в поданні.

На думку Генпрокуратури, провина Довгого підтверджується доказами, зібраними з дотриманням принципів законності і верховенства права і в суворій відповідності з процедурою, встановленою кримінальним процесуальним законом України.

У разі зняття депутатського імунітету та докази провини Довгим загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Ціна питання не просто 17 голосів групи «Воля народу», а викриття земельних схем часів Леоніда Черновецького, в яких була замішана вся політична еліта країни з 2006 по 2012 роки»

Коментуючи цю ситуацію, Мустафа Найєм зазначає, що вплинути на ситуацію може президент.

«Я не люблю переходити на особистості, але в даному випадку не бачу іншого виходу. Наскільки я знаю, Юрій Луценко дійсно хоче довести цю справу до суду. У нього для цього є свої причини.

І тепер єдина людина, яка може стати на заваді Верховній раді зняти недоторканність з Олеся Довгого - це президент України Петро Порошенко.

У 2014 році глава держави і заступник глави АП Віталій Ковальчук зробили все від них залежне, щоб злити 102-й виборчий округ колишньому секретарю Київради, при якому столицю відкрито грабували, роздаючи підконтрольним структурам і бізнес-партнерам сотні гектар кращої землі.

І зараз, за ​​моєю інформацією, глава держави особисто стурбований недоторканністю Олеся Довгого. За ним останнє слово, від нього залежить, як проголосує фракція. Ціна питання не просто 17 голосів групи «Воля народу», а викриття земельних схем часів Леоніда Черновецького, в яких була замішана вся політична еліта країни з 2006 по 2012 роки.

Тепер питання в тому, наскільки у Генпрокурора та зацікавлених осіб вистачить характеру, волі, розуму і всього того, що в народі називають «яйцями», щоб довести цю справу до кінця», - йдеться у дописі.

Довідково. Ландшафтний заказник «Острів Жуків» був створений в 1999 році в Голосіївському районі Києва, в заплаві Дніпра. Фактично, заказник поглинає всю збережену частину природного масиву «Конча-Заспа», який в минулому був першим в Радянській Україні природним заповідником.

Київрада в серпні 2007 року скоротила площу заказника з 1794 га до 196 га. На думку захисників природи, це рішення було прийнято з грубими порушеннями законодавства.

Рішення Київради було оскаржене в суді в грудні 2007 року, проте судовий процес триває досі.



На фото Української правди: це не дар передбачення Луценко Ю. - це закономірний життєвий підсумок сина, і, сподіваємося, батька сімейства Довгих - Олеся і Станіслава.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Червня 2017 16:29
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus