USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Призов в армію в 2021 році: хто з українців може отримати відстрочку

24 Лютого 2021 23:11
Сьогодні, 24 лютого, президент Володимир Зеленський підписав указ № 71/2021 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році».

Про це йдеться на сайті президента, повідомляє РБК-Україна.

Згідно з документом, призов громадян України на строкову військову службу буде проведено протягом квітня-червня та протягом жовтня-грудня 2021 року.

Призовні комісії почнуть роботу 1 квітня і 1 жовтня 2021 року відповідно. Підготовчі заходи до проведення призову будуть починатися з 1 березня та 1 вересня 2021 року.

Відстрочка надається громадянам, які навчаються:

- у закладах загальної середньої освіти III ступеня та професійної (професійно-технічної) освіти з денною формою навчання;

- у закладах професійної передвищої освіти з денною формою навчання, у тому числі під час отримання початкового рівня (короткого циклу) і першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за програмами ступеневої системи освіти;

- у закладах професійної передвищої та/або вищої освіти за денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного ступеня освіти;

- у закладах середньої або вищої духовної освіти з денною формою навчання;

- в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва.

Крім того, відстрочка від призову на строкову військову службу надається громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності і за станом здоров’я.

Розгляд питання про призов або надання відстрочки (звільнення) від призову покладається на районні (міські) призовні комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Штундик Показати IP 25 Лютого 2021 10:37
А про нас чому забули? Пастори ж такі патріоти!
лучанин Показати IP 25 Лютого 2021 10:55
Ми з дідо, євгеном, 123 та іншими диванними бійцями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus