USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

«Шахтар» програв «Аталанті» та вилетів з Ліги чемпіонів

11 Грудня 2019 21:54
Донецький «Шахтар», пропустивши тричі у другому таймі, поступився італійській «Аталанті» та вилетів з Ліги чемпіонів. Тож весною донеччани будуть виступати у нижчому за рангом турнірі – Лізі Європи.

Матч відбувся 11 грудня на ОСК «Металіст» у Харкові.

Перед матчем

Для того, щоб вийти до наступної стадії Ліги чемпіонів, тобто до 1/8, донецькому «Шахтарю» потрібно було зіграти внічию проти «Аталанти» на власному полі, адже перед італійцями у «гірників» було два очки переваги, а перед загребським «Динамо» - 1 очко. Втім хорвати повинні були грати з «Манчестер Сіті», який вже вирішив завдання потрапляння в наступну стадію з першого місця, однак нічия у попередньому турі з «Шахтарем» могла розізлити «городян», тож вони мали би грати з повною самовіддачею.

«Шахтар» фактично не має проблем у внутрішньому чемпіонаті, випереджаючи другу «Зорю» на 13 очок, в останньому турі розгромивши «Олімпік». Натомість «Аталанта» в двох останніх турах чемпіонату також перемагала – почергово були биті «Брешія» та «Верона». Варто згадати і попередню зустріч команд, коли донеччани на останніх секундах завдяки голу Соломона вирвали нічию.

Щодо кадрової ситуації, то донецька команда підходила до матчу у повній бойовій готовності, натомість італійці мали травмованих гравців центру поля. Тож свій шанс мав отримати колишній футболіст структури «Шахтаря» Руслан Малиновський.

Перед матчем тренер «Шахтаря» Луїш Каштру говорив, що не звертатиме увагу на кадрові проблеми суперника, адже «Аталанта» насамперед сильна як команда. Тренер італійської команди Джан П’єро Гасперіні зауважував, що «Шахтар» має більше шансів потрапити в наступну стадію Ліги чемпіонів.

Перший тайм

Зі стартових хвилин «Аталанта» взяла м’яч під контроль і вже на 5 хвилині могла відкривати рахунок. Однак футболісти італійської команди не змогли скористатися обрізкою «Шахтаря», і Пятов забрав м’яч до рук. Вже на 8 хвилині по воротах українців після скидки Кастаня пробивав Муріель, проте по воротах не влучив.

«Шахтар» забив вже на 15 хвилині, щоправда гол Коваленка арбітри не зарахували через офсайд у Тете на початковій стадії атаки. Після цього «гірники» заграли активніше, зокрема, Тете накрутив захисника на правому фланзі, але партнери не зуміли замкнути його простріл.

«Аталанта» натомість отримала право на небезпечний штрафний – його взявся виконувати Муріель, але пробив значно вище воріт Пятова.

А на 37 хвилині «Шахтар» мав просто прекрасний шанс для того, аби відкрити рахунок: Тете навісив на Мораеса, але удар під поперечку українського бразильця потягнув Голліні. За мить знову головою пробивав Степаненко, проте цього разу м’яч пролетів над поперечиною.

Натомість італійці відповіли дальнім ударом активного Муріеля – Пятов на місці.

У підсумку перший тайм завершив з нулями на табло.

Другий тайм

Початок другої половини зустрічі дещо нагадував перший тайм – «Аталанта» володіла м’ячем більше, ніж господарі поля. На 50 хвилині вкотре зі штрафного пробивав Муріель, Пятов перевів м’яч на кутовий.

На 55 хвилині «Аталанта» повинна була залишатися в меншості, але арбітр пошкодував Муріеля, який, маючи жовту картку, жорстко сфолив на Додо.

Тренерський штаб донеччан прагнув посилити атаку, випустивши Марлоса замість Тете. Натомість в італійців на поле вийшов Руслан Малиновський.

А на 66 хвилині «Аталанта» відкрила рахунок: арбітри довго сумнівалися, чи зараховувати гол Кастаня через можливий офсайд у автора гольової передачі Гомеса, але все ж за допомогою VAR констатували про взяття воріт – 0:1. Тож «Шахтарю» потрібно було зрівнювати рахунок, аби виходити до 1/8.

На 77 хвилині завдання забитого голу для донеччан ускладнилося ще більше – Додо отримав пряму червону картку за відмашку від суперника.

Вже через три хвилини «Аталанта» реалізувала свою більшість – Малиновський подав зі штрафного, а Пашалич підправив м’яч у ворота «Шахтаря» – 0:2.

А в додатковий час донеччани пропустили і третій гол - помилкою Степаненка скористався Госенс. Тож «Шахтар» розгромно поступився італійцям та покинув Лігу чемпіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Динамівець Показати IP 12 Грудня 2019 05:44
Невдахі
999 Показати IP 12 Грудня 2019 09:37
За те всі футболісти Шахтар Донецьк - мільйонери.
Кузя Показати IP 12 Грудня 2019 10:45
а я поставив на тотал більше 2,5 в матчі і коли аталанта третій забила почав радуватись карочє драка мусара переселенці...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus