USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Шмигаль розповів про покарання за підробку COVID-документів

22 Вересня 2021 16:39
Штраф до 34 тисяч гривень або обмеження волі до двох років – таке покарання передбачає законопроект для тих, хто свідомо використовує підроблені документи COVID-документи.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Кореспондент.

«Сьогодні ми підтримали законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за підробку документів про щеплення. Такі безвідповідальні дії – це загроза для всього суспільства, і ми будемо реагувати відповідним чином», – повідомив Шмигаль.

За його словами, в разі прийняття законопроекту особам, які свідомо використовують підроблені COVID-документи, загрожуватиме штраф від 17 до 34 тисяч грн або обмеження волі до двох років.

«Штраф в 68 тисяч гривень або позбавлення волі до двох років з позбавленням права обіймати посаду на 1-3 роки пропонується передбачити для лікарів, які свідомо вносять неправдиву інформацію про щеплення. Штраф в 170 тисяч або позбавлення волі до 3 років пропонуємо ввести за підробку таких документів з метою поширення», – написав глава Кабміну.

Він також висловив надію, що Рада підтримає цю відповідальну ініціативу.

Раніше повідомлялося, що за підробку паспортів вакцинації від коронавірусу влада України планує ввести окрему кримінальну статтю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Штрафун Показати IP 22 Вересня 2021 19:36
А лікувати хворих буде знову го.дон золотими пірамідками?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus