USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

СБУ здійснила обшуки в директорів онлайн-сервісу YouControl

23 Березня 2017 11:51
Сьогодні зранку працівники СБУ прийшли з обшуками до керівників української IT-компанії YouControl. Як повідомляється на офіційній сторінці компанії в Facebook, обшуки вже відбулився в квартирі комерційного директора Олени Лапи, а зараз йдуть у засновника і генерального директора YouControl Сергія Мільмана.

Про це інформує видання AIN.UA.

«Працівники СБУ не допустили адвоката Олени Лапи, а зараз намагаються перешкодити і Сергію. Офіційні коментарі юриста будуть пізніше », - йдеться в повідомленні. Втім, через деякий час юриста компанії Данила Глобу все-таки допустили. Причини обшуків не уточнюються.

Журналістам поки що не вдалося зв'язатися з представниками компанії.

Як зазначається, причиною слідчих дій є визначення судді Шевченківського районного суду за 359 статтею КК «Порушення роботи автоматизованих систем» від 3 березня. Йдеться про те, що компанія YouControl буцімто незаконно використовує доступ до відкритого держреєстру. «Парадоксальна річ при тому, що законом передбачена відкрита можливість доступу до реєстру будь-яких осіб, поширення, копіювання, використання інформації, яка є відкритою і публічною. Це пряма норма закону і не знати цього - цілковита правовий нігілізм », - заявив юрист компанії Данило Глоба.

За його словами, СБУ хочуть виявити всі носії інформації, на яких знаходяться дані. Адвоката не допустили до проведення слідчих дій. Згодом обшук продовжили також в офісі компанії на вул. Шумського, 1б. Туди адвоката також не допустили.

Слідчий погодив присутність адвоката тільки при проведенні обшуку в квартирі СЕО компанії Сергія Мільмана, проте при проведнні обшуків у всіх інших місцях його не допустили. «Це дуже дивна абстрактна ситуація. При тому, що у мене є всі законні підстави як адвоката, захисника, так і представника компанії YouControl як її штатного працівника», - пояснив він.

Глоба оцінив обшуки як «цілковитий правовий бєспрєдєл». «В даний момент ми не знаємо, хто що робить в офісі. Що робиться там з робочою документацією, з комп'ютерами, майном наших співробітників. На даний момент там присутній один наш співробітник, у якого немає повноважень юриста, компетенцій і правових знань.

... Ми скочуємося за часів так званої злочинної влади», - підсумував юрист YouControl.

YouControl - це інформаційно-аналітична платформа для бізнес-аналітики, конкурентної розвідки та перевірки контрагентів. Ресурс дозволяє отримати актуальну на момент запиту інформацію про компанію з більш ніж 30 державних реєстрів та щодня дізнаватися про події в них зміни. Компанія заснована в 2013 році, центральний офіс знаходиться в Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus