USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Таємний список Ващиковського: до Польщі не пустили українського чиновника

18 Листопада 2017 13:38
Працівники польської Прикордонної служби відмовили у в'їзді відповідальному секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Святославу Шеремету (на фото).

Відомо, що Шеремета прямував в Ланцут разом з делегацією суспільства "Надсяння" в одному з двох автобусів делегації в честь загиблих українських воїнів. Про це сам Шеремета повідомив регіональному виданню "Варіанти".

Спочатку у нього забрали паспорт і наказали чекати керівника, який повідомив про те, що йому заборонений в'їзд до Польщі.

Також прикордонники додали, що українцеві заборонений в'їзд в рік до Польщі і зону Шенгену.

Нагадаємо, 9 листопада польські засоби масової інформації повідомили про заборону в’їзду до Польщі голові Українського інституту національної пам’яті Володимиру В’ятровичу.

13 листопада міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не має наміру розголошувати імена громадян України, яким заборонений в'їзд в країну.

Зауважимо, Святослав Шеремета став персоною нон ґрата за нібито заборону ексгумувати польських солдатів на Волині.

Однак сам він наголошує, Польща в цьому випадку діє за подвійними стандартами. Українська комісія має давати дозволи на проведення ексгумації негайно, без дотримання закону. А коли стосується поховань українців в Польщі, то це має бути закон, оскільки це Європейський Союз.

"Дозвіл на ексгумацію під Любачівим (Підкарпатське воєводство) ми чекали два роки. Два роки відбувався "футбол", переписка, узгодження з різними структурами тощо", - розповів Шеремета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
123 Показати IP 18 Листопада 2017 13:47
пора вже нагадати полякам 39 рік
боголюбы до 123 Показати IP 18 Листопада 2017 14:32
**? В 39 мы отошли к СССР
007 Показати IP 18 Листопада 2017 13:57
Клоунам немісце в Европі.Хотіли тепер жуйте .
Анонім до 007 Показати IP 18 Листопада 2017 14:51
ти, клоун, вивчи спочатку українську мову, бо в одному реченні зробив три помилки
АНАТОЛЬ_ Показати IP 18 Листопада 2017 14:28
А може і заслужив шо не пустили. Може сам винуватий! Всіх пускають нормально ж пускають Поляки то народ гоноровий. То того Святослава поляки вже ніколи до себе не пустять
111 Показати IP 18 Листопада 2017 15:07
То не правда що всі полякі порумбані як пан ващиковскі ( пишу навмисне , знаю , що імя , назвіско пишеться з великої літери ) я так свій протест виповідаю . бо не маю шацунку до ґостіа...То не правда що всі полякі украінців ненавидять , так само як і українці...ніби за що ? Різня Волинска.. Стільки літ минуло...чи я , чи ти , которий читаєш Волиньскі новини робить тебе в якійс мірі співвідповідальним за збродню лат минулих ? Може тен пан ващиковскі ,ктори ліже дупе презесові -застанові , допокі на становіску , що кажде єґо слово ( допокі копа в дупе ніе далостал од теґо ж презеса як мало скутечни ) має розґолос політичний..! Знаю єдно - ті скурвелі підґрівають неневість..етнічну і мають зволенніков по 500 на рий роздають...і мають попарціе !!!!!
Анонім Показати IP 18 Листопада 2017 15:10
чи підніметься цими діями рейтинг пісь-пісь ? навряд, скоріше, навпаки
ввв Показати IP 18 Листопада 2017 17:09
Хочу нагадати заяви наших можновладців : " Польща наш стратегічний партнер , та міжнародний адвокат України".Висновок кожен зробіть самі.
орест Показати IP 18 Листопада 2017 20:01
переважна більшість поляків нормальні розумні адекватні люди. Але таке бидло як ващиковський репрезентує позицію всієї держави. Тому відповідь держави України повинна бути адекватною. Цей нікчемний лях скористався важким становищем України, яка веде війну з кацапами цим самим захищаючи саму Польщу. Він чомусь не висловлює претензій путіну який цинічно влаштував другу Катинь, знищивши все керівництво та еліту Польської держави. Він його боїться а може й прийшов до влати завдяки підтримки кацапів, чому він не висловлює претензій до німців які під нуль зруйнували Варшаву перед цим розділивши її між Німеччиною та Кацапією.. Але чому тоді народ Польщі підтримує ващиковського і лиже заднє місце кацапам. Може вони все ж таки домовились розділити Україну ?
Ая Показати IP 18 Листопада 2017 20:07
Ну що ж, щоб приховати свої злочини, злочинець звинувачує свої жертви. Хочу нагадати полякам: 1. 1920 рік - ,,Цуд над Віслою,, Без допомоги Української Армії, того цуду ніколи б не було. 2. 1930 рік - пацифікація українських сіл польською поліцією і військом. 3. 1938 рік- зруйновано 127 православних храмів і 3 передано католикам. Польське військо і поліція на Поліссі, Волині і Галичині кіньми розтягли українські церкви, яких не будували. 4. В час Другої Світової Війни вщент розбита понад 350000 польська армія (яка з часом преросла в АК після 1942 року) співпрацюючи з червоною партизанкою знищувала українське село, що і робила з 1939 року. 5. Не можна забувати і про злочини ,,Істребітельних Отрядов,,
Анонім до Ая Показати IP 18 Листопада 2017 20:55
та й так звана волинська різня була спровокована пілсудчиками і АКовцями, які співпрацювали із савєцькою партизанкою і НКВД
222 Показати IP 18 Листопада 2017 20:13
Пшекі зате лижуть дупу путіну який з ехидством знищив у літаку під Катинню всю еліту Польської держави. Але суці сци в очі а вона скаже дощ іде. Ващиковський про це нічого не говорить, і до німців які під нуль розвалили Варшаву він претензій немає. В усіх бідах винні українці які в війні з кацапами вас же захищають. Ось Вам і Вся підлість цієї людини яка репрезентує позицію держави.
Ну й Показати IP 19 Листопада 2017 00:28
Видно, що ляшків правда в очі коле. Вони пригадали собі, що українці на чужих землях ніколи нікого не вбивали. А те що вони завжди і всюди лізли не по своє і на чужі землі, просто не памятають. Бо так їм краще звинувачувати їх жертви.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus