USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Києві затримали вандала, який пограбував могилу Лесі Українки

27 Квітня 2017 17:39
Поліція затримала чоловіка, який вкрав бронзові деталі з пам’ятника Лесі Українки. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу поліції Києва.

«Чоловік зняв із пам’ятника відомої письменниці бронзові деталі, розбив їх і за 300 гривень здав на металобрухт. Крім того, на приватному обійсті його родичів (під час обшуку — ред.) виявили інші речі із цвинтаря: таблички з цінних металів, оздоблення могил із латуні, фрагменти плит і навіть... барельєф», — йдеться у повідомленні.

За даними поліції, підозрюваний був затриманий біля одного із пунктів прийому металобрухту.

«Зловмисником виявився 38-річний раніше засуджений чоловік, який останнім часом вів бродяжницький спосіб життя. У скоєному він одразу зізнався», — додали у відділі комунікації.

«Було встановлено, що у день злочину, 25 квітня, він прийшов на Байкове кладовище близько п’ятої години ранку. А вже там за допомогою викрутки та плоскогубців із передньої та лівої частини пам’ятника зняв дві бронзові «гірлянди». Через деякий час метал із надгробка він здав, а отримані гроші витратив на спиртне та наркотики», — заявив начальник територіального відділення поліції Голосіївського управління Олексій Петрушко.

За його словами, слідчі також перевіряють причетність підозрюваного до вчинення аналогічних злочинів на території міста.

«Є всі підстави вважати, що на рахунку затриманого десятки таких епізодів», — додав О.Петрушко.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст.297 (наруга над могилою) ККУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus