USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Мінфіні оцінили ймовірність дефолту України

18 Листопада 2017 15:23
У Міністерстві фінансів не бачать загрози дефолту за зовнішніми зобов'язаннями України, незважаючи на необхідність виплатити десятки мільярдів доларів за зовнішніми запозиченнями в найближчі роки.

Про це заявив заступник міністра фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю "Апострофу".

Україна в найближчі 5 років повинна виплатити іноземним кредиторам близько $30 млрд, пік виплат припадає на 2019-2020 роки. Крім того, чекають мільярдні виплати за внутрішнім держборгом.

"Жодних ризиків я не бачу", - сказав Марченко, відповідаючи на запитання про загрозу дефолту.

Він нагадав про проведену в 2015 році реструктуризації боргу, яка була зумовлена ситуацією в країні, що склалася в 2013-2014 роках.

"На сьогоднішній момент ситуація абсолютно керована. Уряд стабілізував економіку і забезпечила економічне зростання Немає ніяких підстав вважати, що будуть якісь різкі і негативні наслідки політики уряду", - зазначив заступник міністра, додавши, що незважаючи на це у Мінфіні готові також до "шокових" ситуацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus