USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У «Слузі народу» хочуть змінити систему виборів. Основні нововведення

24 Лютого 2020 18:33
У президентській партії «Слуга народу» планують внести кілька змін в систему майбутніх місцевих виборів.

Про це повідомляють Букви.

«Нашим колегам по парламенту вона [система виборів] здається складною, ми її дещо поправимо», – заявив голова партії Олександр Корнієнко.

Передбачається, що до виборчої системи планується внести мінімум дві істотних зміни. Перше – поширити пропорційну систему мінімум до міст з населенням в 30 тисяч жителів.

«Мені здається, ця ідея має право на життя, тому що я з самого початку казав, що нам треба структурувати суспільство, і щоб у партій була відповідальність. Це майже всі партії підтримують», – розповів народний депутат Олександр Качура.

Друга зміна – партії повинні будуть висувати своїх кандидатів в 2/3 обласних рад.

«Таким чином, вони хочуть позбавити містечкові партії від місцевих князьків можливості брати участь у виборах», – вважає співрозмовник з партії «Європейська Солідарність».

Також з цього приводу висловлювався голова фракції правлячої партії Давид Арахамія.

«Ми прийняли Виборчий кодекс, і через нього може з’явитися багато регіональних маленьких партійок. Нам це як великій партії невигідно. Швидше за все, ми будемо це коригувати», – говорив він.

Раніше голова Комітету виборців України Олексій Кошель зазначав, що ризики впливу Росії на місцеві вибори в Україні у 2020 році будуть більшими у порівнянні з президентськими та парламентськими виборами минулого року.

Нагадаємо, наступні перші вибори в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) відбудуться одночасно з черговими місцевими виборами в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
українець Показати IP 24 Лютого 2020 19:16
Ну,може і розумна пропозиція.Саме головне,щоб партії не просунули в депутати місцевий "бомонд",який з 1-го квітня вже буде шикуватись в чергу і різними маніпуляціями буде доводити свою правоту,що він "політик" без якого рада не буде працювати.Тільки члени партій повинні бути кандидатами в депутати різних рад.А потім обрані голови будуть призначати заступників,секретарів і інших керівників.Але і такий підхід навіть на 80% не змінить ситуації в країні.Бо за цих 29років незалежності, насамперед вище керівництво держави привчило до корпції і менші ешелони влади.Але всерівно є з кого вибирати і люди їх знають.Тоб-то впадати в істерику не потрібно,а з розумом готовитись до виборів.Часу ще багато і він працює на нас.
Отакої Показати IP 25 Лютого 2020 06:45
У нас,що є партії???Особливо ця чиясь слуга.Може народ відірветься від потойбіччя(інтернету)і почне думати головою.
ан Показати IP 25 Лютого 2020 09:10
роблять видимість роботи. а на ділі віз і досі там. навіть назад трошки посунувся..................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus