USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У тестовому режимі запустили електронні водійські посвідчення й електронний техпаспорт

11 Грудня 2019 20:27
Україна в тестовому режимі запускає перші послуги «держави в смартфоні» – електронні водійські посвідчення і електронний технічний паспорт.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифровий трансформації Михайло Федоров, передають Українські Новини.

«Сьогодні ми запускаємо вже у першу чергу бета тестування нашого додатка «Дія», який, власне, і є «державою в смартфоні». Це наш перший крок. Перші послуги, які будуть в цьому додатку – це можливість використовувати електронне водійське посвідчення і електронний технічний паспорт вже реально оффлайн, в життя з допомогою програми",- сказав він.

На думку Федорова, запуск тестування цієї функції програми приверне тисячі українців. Він також зазначив, що програма розроблена з допомогою українській IT-компанії Epam без залучення державних коштів.

Обидва документи будуть мати QR-код, що поліцейські зможуть зчитувати за допомогою камери планшета або смартфона. Тестування пройдуть 20 тис. громадян. Тому віце-прем’єр закликав бажаючих залишати заявки, щоб на практиці перевірити роботу послуги і повідомити розробникам про можливі проблеми.

Для ідентифікації особистості в додатку буде використовуватись серед іншого интернетбанкинг. Крім цього, Міністерство має намір кожні 2 тижні представляти громадянам нову функцію програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus