USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У транспортних «корках» на кордоні винні торгівля і мороз

27 Грудня 2009 12:12
З українського боку україно-польського кордону черги відсутні – запевняють у прес-службі Ягодинської митниці.
 
За останні кілька діб в деяких засобах масової інформації України та Польщі з\'явилась інформація щодо великих черг вантажівок на україно-польському кордоні. Насправді з українського боку черг немає. У цьому запевнила прес-секретар Ягодинської митниці Світлана Федонюк.     
Керівництво Ягодинської митниці утримується від коментарів ситуації на протилежному боці річки Західний Буг.
Світлана Федонюк розповіла, що побільшало інспекторів, які задіяні в оформленні вантажів: їх перевели з інших ділянок роботи. Виділили окрему смугу руху для дипломатів та тих, хто перетинає кордон з метою відпочинку в Україні чи навпаки - за її межами. Щодня відбуваються зустрічі керівництва митниці з польською стороною, обмін оперативною інформацією з метою синхронізації дій щодо пропуску автівок.
Ситуацію, що вкотре склалась в цю пору року на кордоні, можна охарактеризувати як робочу, технічну – кажуть у прес-службі. Такі скупчення вантажівок перед новорічними та різдвяними святами спостерігаються завжди. Адже саме в цей час закінчуються контракти у фірм-перевізників, які займаються зовнішньо-економічною діяльністю. Даються взнаки також і складні погодні умови, ожеледиця, замерзання пального, через що рух транспорту сповільнюється і це також призводить до скупчення вантажівок.
«Ягодин» розташований на шляху міжнародного транспортного коридору «Балтійське море - Чорне море», тут пролягає прямий і найкоротший шлях між Києвом, Варшавою та Берліном. Саме тому, особливо в зимовий період, водії і їдуть через цей автоперехід.
«Отож, можна сказати, що сьогодні технічні черги вантажівок на кордоні не мають конкретного винуватця, митної чи прикордонної служби, української чи польської сторони. Вони свідчать виключно про пожвавлення торгівлі з Євросоюзом» - пише Світлана Федонюк у суботньому номері «Волині-нової».
Довідково:
Проектна потужність зони в\'їзду в Україну на автопереході «Ягодин» передбачає пропуск 150 вантажівок в зміну (половина доби), тобто 300 в добу. Сьогодні ж ягодинські митники проводять оформлення до 230-250 автівок в зміну (відповідно до 500 в добу). Тобто працюють майже вдвічі швидше, попри те, що безпосередньо в пункті пропуску триває будівництво митної інфраструктури до «Євро-2012».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus