USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Уряд дозволив українцям міняти по батькові з 14 років

24 Лютого 2021 18:26
Кабінет міністрів дозволив громадянам України змінювати по батькові на власний розсуд.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, який бере участь в засіданні уряду, передає Бабель.

Тепер фізична особа з 14 років може змінити по батькові, в тому числі повторно, подавши заяву в Центр надання адміністративних послуг. Раніше це можна було зробити у разі зміни власного імені батьком дитини або у разі виключення відомостей про нього, як про батька.

У листопаді 2020 року Верховна Рада схвалила відповідний законопроєкт. З 14 років підлітки зможуть змінювати по батькові лише за згодою батьків або опікунів, а з 16 — зможуть змінювати по батькові самостійно. Згоди одного з батьків буде достатньо, якщо другий помер, безвісти зник, визнаний недієздатним чи позбавлений батьківських прав. Якщо один з батьків виступає проти, то спір між ними вирішуватиме суд або орган опіки чи піклування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дед Показати IP 25 Лютого 2021 06:46
Треба ще по мамкові дозволити меняти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus