USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні нарахували 9 тисяч аварійних мостів

15 Серпня 2018 21:06
Екс-перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер заявив, що в Україні в аварійному стані знаходяться близько 9 тис. мостів, в будь-який момент може щось обвалитися.



Про це повідомляє 112 Україна.



Однак, на його думку, поки не трапиться реального обвалення мосту з жертвами, звертати увагу на стан мостів не будуть. «В Україні всього близько 16 тис. мостів, з яких в аварійному стані перебуває 9 тис., все це висить у повітрі, суміш бетону і металу, може в будь-який момент обвалитися.



На жаль, це величезна проблема, на яку ми починаємо звертати увагу тільки коли щось десь падає...Кожен день десь щось може впасти, і ця проблема залишається до тих пір, поки на вирішення цієї проблеми немає грошей. А гроші можуть братися з місцевих бюджетів, з бюджету «Укравтодору», з центрального бюджету цільовими ресурсами. Але я, на жаль, повинен констатувати, що поки десь реально не впаде і не буде жертв, особливої уваги на це звертатися не буде. Те, що зараз відбувається – це тимчасовий сплеск уваги до це теми. Після цього це потім згасне», - сказав він.



«Якщо ми говоримо про великі мости, наприклад, як у Києві через Дніпро, то капітальний ремонт може коштувати близько 1 млрд грн. Цю цифру не потрібно множити на 9 тис. мостів, тому що є невеликі мости, вони вимагають значно менших інвестицій, щоб привести їх в порядок. Але це має бути постійний потік грошей, щорічний, щоб мости містилися. Я підозрюю, що якщо ми візьмемо хоча б на кожен міст, який з 9 тис., по 200 млн, то це буде величезна сума, на яку потрібно відремонтувати мости в Україну», - додав Шульмейстер.



На питання про те, які мости потребують термінового ремонту, Шульмейстер назвав міст Метро, який «через 4 роки буде аварійним», і міст Патона, який «в кращому стані, але теж вимагає уваги».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 15 Серпня 2018 21:43
Це все Радянська влада зробили, це вони винні!!!
Анонім Показати IP 15 Серпня 2018 21:45
Папереднікі во всьому винні, була злочинна влада, все крали!!! Навіть мости понадпилювали!!!
Степан (Крымчанин) Показати IP 15 Серпня 2018 22:07
Тому і триньділи про Кримський міст, що самі не спроможні навіть відремонтувати, не те щоб збудувати.
Коментарів не потреб Показати IP 16 Серпня 2018 08:31
"суміш бетону і металу", Шульмейстер, "Я підозрюю, що якщо ми візьмемо хоча б на кожен міст, який з 9 тис., по 200 млн, то це буде величезна сума".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus