USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україну доставили 665 тисяч доз вакцини проти грипу

27 Жовтня 2020 16:45
В Україну поставлено 665 тисяч доз вакцини проти грипу.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ з посиланням на заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, пише Укрінформ.

«До епідсезону 2020–2021 років в Україну поставлено 665 тисяч доз вакцини проти грипу. Найближчим часом МОЗ поставить у заклади охорони здоров’я 40 тис. доз вакцини проти грипу для щеплення медпрацівників, які працюють із хворими на коронавірусну інфекцію», – сказав Ляшко.

Він зазначив, що попри те, що інфекційна хвороба, викликана вірусом грипу, зазвичай протікає у неускладненій формі, вона може призводити й до тяжкого перебігу. Особливо це стосується людей старшого віку, вагітних, осіб з хронічними хворобами, маленьких дітей.

«Циркуляція вірусів грипу під час пандемії COVID-19 в осінні та зимові місяці може мати важкі наслідки для вразливих груп населення. Тож важливим пріоритетом у цьому сезоні є вакцинація медпрацівників, що надають допомогу пацієнтам та реалізують заходи боротьби з COVID-19», – сказав Ляшко.

За його словами, до епідсезону 2020–2021 років в Україну поставлено 500 тис. доз вакцини «Ваксігрип Тетра» (виробник – «Санофі Пастер», Франція, чотирьохвалентна); 45 тис. доз вакцини «Інфлувак («Абботт Біолоджікалз Б.В.», Нідерланди, трьохвалентна); 120 тис. доз вакцини «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея, трьохвалентна).

У МОЗ нагадали, що минулого епідсезону в Україні вакцинувалися 238 079 людей (0,6% населення), частка дітей серед щеплених становила 10,5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus