USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Волиньторф»: Чому зазіхають на найуспішніші держпідприємства в енергетичній галузі

22 Червня 2018 17:52
Найбільш успішні підприємства енергетичної галузі намагаються приватизувати. Це ще раз доводить неефективність державного менеджменту – прибуткові підприємства у країні вбивають, а зі збитковими не можуть дати ради.

Про це під час брифінгу в парламенті заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, повідомили у прес-службі УКРОПу.

За її словами, 21 червня спеціальна контрольна комісія Верховної Ради з питань приватизації мала розглянути питання щодо приватизації державних підприємств «Волиньторф» та «Рівнеторф». Втім, народним депутатам вдалося переконати членів комісії не включати підприємства до переліку таких, що підлягають приватизації.

«Це ті підприємства, які не лише приносять прибуток у місцеві бюджети, а й забезпечують робочими місцями велику кількість людей. Ми категорично проти того, щоб успішні підприємства приватизували. Вони мають розвиватися», – підкреслила Ірина Констанкевич.

Нардеп зазначила, що перші спроби приватизувати ці підприємства робили ще чиновники часів Януковича. Однак тодішній владі так і не вдалося протягнути сумнівну оборудку.

«Окремі депутати зараз виносять на розгляд питання приватизації цих підприємств всупереч запевненням уряду про те, що передусім слід приватизувати об'єкти, які є тягарем для економіки й державного бюджету», – зауважила депутат Маневицької районної ради Аліна Базарнова.

В УКРОПі зазначили, що «Волиньторф» і «Рівнеторф» – єдині прибуткові підприємства цієї галузі. У 2017 році прибутки «Волиньторфу» становили 4,9 млн грн, «Рівнеторфу» – 4 млн 250 тис. грн. При цьому підприємства забезпечують робочими місцями сотні українців.

Нагадаємо, депутати Маневицької районної ради звернулися з проханням до Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, народних депутатів від Волинської області виключити ДП «Волиньторф» з переліку підприємств, що підлягають приватизації.

«Волиньторф» забезпечує торфопаливом не лише Волинську область, а й чимало інших. Розуміючи енергетичну ефективність, до підприємства частенько їдуть інвестори навіть з Одеси, а продавати їм нічого. Вже декілька років «Волиньторф» працює ніби на пороховій бочці, адже запас земель з родовищами торфу вичерпується. Працівники нарікали, що скоро «Волиньторф» може зупинитися через те, що свого часу колишній голова Волинської ОДА Володимир Гунчик саботував накази про виділення нових земель для видобутку торфу, посилаючись на те, що підприємство у списку тих, які готують під приватизацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus