USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Убивцям Оксани Макар за «законом Савченко» зменшили терміни ув'язнення

27 Квітня 2017 18:42
Терміни відбування покарання для засуджених закінчаться наприкінці 2024 і 2025 років – майже на рік раніше, ніж за вироком.

Вбивці Оксани Макар скористалися «законом Савченко» і звернулися до судів з приводу перерахунку термінів ув'язнення і вийдуть на волю майже на рік раніше початкових термінів, пише видання «Вести».

Нагадаємо, в ніч з 9 на 10 березня 2012 року троє жителів Миколаєва зґвалтували, намагалися задушити і живцем спалити 18-річну Оксану Макар. Після пекельних тортур дівчина дивом вижила - ввечері 10 березня в горі будівельного сміття її знайшов випадковий перехожий. Незабаром про миколаївську трагедію дізналися як в Україні, так і за її межами. 29 березня від отриманих ран Оксана померла в Донецькому опіковому центрі.

Троє підозрюваних у насильстві над Оксаною Макар були затримані через кілька днів після трагедії. Імена звірячих вбивць дівчини тепер знає весь світ: Євген Краснощок, Максим Присяжнюк та Артем Погосян. ФОТО.

Як відомо, 28-річних Євгена Краснощока і Максима Присяжнюка та 27-річного Артура Погосяна було засуджено в 2012 році відповідно до довічного ув'язнення, 15 і 14 років в'язниці відповідно. «Краснощоку суд відмовив у перерахунку терміну ув'язнення, і засуджений зараз оскаржує це рішення в апеляційному суді. А ось Погосяну і Присяжнюку терміни перерахували», – повідомили в Міністерстві юстиції.

Зазначається, що термін відбування покарання для засуджених закінчиться в кінці 2024 і 2025 років – майже на рік раніше, ніж за вироком.

Крім того, в Мін'юсті розповіли, що Краснощок сидить у Новгород-Сіверській колонії в Чернігівській області. Не працює, оскільки не має потрібних професійних навичок (у колонії виробляють одяг, меблі і предмети побуту). Погосян відбуває покарання в колонії Кривого Рогу, а Присяжнюк – у Вільнянській ВК №20, де вони працевлаштовані днювальними.

За майже п'ять років ув'язнення у трійці не було конфліктів з адміністраціями та іншими засудженими. Щоправда, вони по кілька разів порушували умови режиму, за що отримували дисциплінарні покарання.

За інформацією видання, мати Оксани Тетяна Суровицька живе в Миколаєві і, як і раніше, багато п'є. «Минулого року Суровицьку судили за крадіжку з магазину. Але у суді його представники відмовилися від претензій і справу закрили. Зараз вона займається дрібною торгівлею. Ходить по офісах і пропонує купити якісь товари», – розповіла місцева правозахисниця Олена Кабашна.

Нагадаємо, у результаті застосування «закону Савченко» на волю вийшло понад 8,5 тис. осіб, з яких понад 1 тис. відбували покарання за вбивство, після виходу на волю ці особи скоїли вже понад 50 нових убивств.

Зокрема, серійний маніяк з Волині, який відбував тюремний термін неподалік Олександрії і вийшов на волю за «законом Савченко», як мінімум причетний до зникнення 12-річного Іллі Макарова, до жорстокого вбивства 21-річної Дар’ї Озарко та до вбивства 13-річного Станіслава Бойка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 27 Квітня 2017 19:21
і що, вони ще живі ?
321 Показати IP 28 Квітня 2017 09:37
Треба було ск*там пожиттєве дати...
Вадим Показати IP 7 Лютого 2019 13:51
дивно, що собі думає старий зек, він хвалився, що в авторитеті на зоні. хоча міг і грішми взять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus