USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Засудили продавчиню, яка перерахувала мільйони «Опозиційному блоку»

14 Грудня 2018 14:12
Продавчиня з Обухова, компанія якої нібито перерахувала мільйон партії «Опозиційний блок», визнана винною за статтею «фіктивне підприємництво». Відтак, походження коштів у звіті партії залишається невідомим.

Про це повідомило видання Bihus.info.

Деснянський районний суд міста Києва засудив фігурантку розслідування «Наших грошей» Любов Поліщук до трьох років умовно за статтею 205 ККУ «фіктивне підприємництво». Поліщук була засновницею та директоркою фірми ТОВ «Полі-Буд-Сервіс». Журналісти виявили цю фірму у звіті «Опоблоку» як таку, що віддала партії мільйон гривень.

За коментарем журналісти виїхали в Обухів, де зустріли матір засновниці. Вона розповіла, що дочка працює в одному з обухівських магазинів, продала свої паспортні дані невідомим і вони зареєстрували кілька фірм, та жодних внесків на діяльність політичної партії «Опозиційний блок» вона не здійснювала.

З цією інформацією юристи «Тисни» (Bihus.Info) звернулись до Державної фіскальної служби, яка направила висновок до прокуратури Києва, звідки його було доправлено до суду.

Любов Поліщук визнала свою провину і за угодою з прокурором отримала три роки умовно, з одним роком випробувального терміну. На думку юристів, визнання фірми з партійного звіту фіктивною має стати передумовою для відкриття іншого провадження щодо ймовірної легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus