USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Відлупцюй волинського журналіста»: або ламай себе, або зламають в бою

15 Березня 2017 19:00
Минуло 2 тижні зі старту проекту «Відлупцюй волинського журналіста». Впродовж цього часу репортер Інформаційного агентства Волинські Новини Вадим Панафідін вивчає змішані бойові мистецтва ММА, а його дружина Анна наполегливо працює над освоєнням навиків самозахисту. Своїм досвідом, враженнями діляться з читачами. Втім, минулий тиждень для спортсменів був невдалим, Вадим не справлявся із завданням, і тренер зауважив, що за такого стану справ не зможе його випустити на фінальний бій в октагоні з професіоналом.

Боротьба на межі безсилля - під таким гаслом минув тиждень тренувань.
ЛЮБИ БЛИЖНЬОГО, ЯК САМОГО СЕБЕ

Саме так говорить нам Божа заповідь, спонукаючи, принаймні, не шкодити людям. Але як же тоді вправлятися в бойових мистецтвах? З цією проблемою в рамках нашого проекту зіштовхнулася і Аня.

«Для мене дуже складно комусь нашкодити, практично неможливо, я б сказала. А на проекті «лоб в лоб» зіштовхнулась із тим, що треба докладати чимало фізичної сили, аби під час тренувань правильно виконати прийом. Я увесь час боялась зробити боляче тренеру та працювала не на повну. Мені невідомо як це – свідомо зробити зле іншій людині. Проте на тренуваннях доводилось пристосовуватися»,- розповідає дівчина.
Головний тренер подружньої пари Олександр Кулаков, коментуючи ситуацію, наголошує на тому, що звільнення від захватів – це не лише техніка, а й психологічний аспект.

«Для цього ми розучуємо послаблюючі та відволікаючі удари, які дозволяють звільнитися від захвату будь-якої сили та жорсткості. Якщо суперник переважає в зрості чи фізичних даних і, якщо він сильно візьме захват, то, практично, неможливо звільнитися. У такому випадку варто застосувати удар в пах, який може нанівець звести всі сили суперника будь-якої ваги і зросту. Є низка ударів ліктем, головою в горло, п’яткою в ногу, носком під коліно. Не треба забувати про ці удари і застосовувати їх при виконання прийомів», - наголошує пан Олександр.

Щодо тижневих досягнень Ані, Олександр каже, що їй вдалося подолати свій психологічний страх завдати комусь біль.

«Вона боялась виконувати до кінця прийом, аби не зробити боляче. У випадку, коли зустрічаєшся з нападником, треба виконувати прийом, не роздумуючи. Є долі секунди, які вирішують всю ситуацію. На вулиці не обов’язково виконувати технічно досконально прийом, так «як книжка пише». Головне - не губитися і відразу чинити протидію, аби уникнути стану ступору. Тобто працювати над психологічною складовою прийому», - наголошує Кулаков.
Аня зауважує, що ще однією перепоною на шляху до успіху є фізична підготовка.

«Відчуваю себе великою колодою, яка не здатна ні зігнутись, ні прогнутись, ні доторкнутися до кінчиків ніг. Взагалі, дуже складно, тому що фізично ніколи не готувалась, не розтягувалась, - доводиться проявляти всі свої сили волі разом. Ми повторювали попередні заломи, прийоми самозахисту та відпрацьовували і вчили нові прийоми. Хотілося б додати, що окрім самої техніки виконання прийому, потрібно ще багато запам’ятовувати. Тому треба займатися, доводити все до автоматизму, щоб не думати, які рухи виконувати, багато розтягуватись, поменше їсти всякого недоброго і працювати над собою як фізично, так і емоційно, виховувати в собі силу волі. Але вже відчуваю, що відкривається помаленьку друге дихання», - каже Аня.
БОРОТЬБА НА МЕЖІ БЕЗСИЛЛЯ

Проте не все так радісно минуло в її чоловіка Вадима, якому ще на додачу дісталось від тренера.

«Наше завдання цього тижня було виставити комбінації руками, вміння правильно ставити акценти в комбінаціях, поєднувати основні удари – прямі, бокові, удари знизу, удари руками і зв’язувати їх в комбінації – аперкот, хук, джеб. Для цього відпрацьовували удар з лапами, з жилетом тренера.

Пригадали захвати, виходи, але велику частину тренування приділяємо ударній техніці, зокрема ногами. Дуже складно, сьогодні взагалі нічого не виходить. Кожен раз тренер повторює: п’яточку вище, коліно вище. Складно, незвично, не виходить. Упродовж всього тренування я думав лише про те, що від мене хочуть, і до кінця не міг виконати поставлених завдань», - каже Вадим.
У цьому випадку тренер Олександр Кулаков «стимулював» спортсмена-початківця в досить різкій формі.

«Дуже погано працюєш. Якщо ти себе зараз психологічно не зламаєш сам, то тебе поламають в бою. Розумієш чи ні? Якщо ти зараз не зможеш себе примусити, то тебе примусять працювати в клітці. Тоді ти просто не вистоїш, і все. Для чого ти сюди прийшов, якщо ти не викладаєшся на 100 %?», - сказав до Вадима тренер.
Та додав, що цей тиждень видався вкрай важким і малорезультативним.

«Ми додали групові заняття, і я розумію, що Вадим не витримує важкого темпу. Насправді 8 тижнів - це зовсім мало, якщо він не викладатиметься на 100% і не потягне такий темп, ми не зможемо підготуватися до повноконтактного поєдинку і, відповідно, не виконаємо наше головне завдання – бій в октагоні. Цього тижня декілька разів бували такі моменти, що мені доводилося його ламати психологічно, змушувати переступати через себе, щоб він ефективно працював. Для нього це посильно. Я вважаю, що основна проблема була в тому, що психологічно він не був готовий. Я як тренер і спеціаліст розумію, що його фізіологічні дані та координація відповідають тому рівню навантаження, яке я йому даю на тренуваннях.

У нас чітко розписана програма, вважаю, що він має цю програму виконувати. Якщо не викладатиметься на 100%, я не допущу його до фінального бою», - наголосив Кулаков.

Й справді, Вадиму цього тижня було вкрай важко – перед ним стояло серйозне завдання – «зламати» себе.

«Я це тренування пережив. Було дуже важко. Зараз руки-ноги трусяться. Не знаю, як взяти чашку води, аби не повибивати собі зуби. Сьогоднішнім тренуванням я засмучений. Та й чого дивуватись. Тренер казав, що я не виконував все, що мені потрібно було робити. Мені здавалося, що виконував все, що міг, бо ж руки відмовляють, дихати нема чим, ноги печуть, ледь стоїш. І настає момент, коли я кажу, що відпочину, у мене немає сил, впаду. Але, в той момент, коли я присів – я не впав, значить у мене були сили ще стояти, працювати, це просто лінь... Якби я дійсно впав, зрозумів би, що працював на всі 100%, а так – це слабкість. Важко, але я наступного тижня буду працювати ще краще», - запевняє Вадим.
Додаткові групові тренування
Додаткові групові тренування
«Виявляється, дівчат на вулиці чекає більше небезпек, ніж я думала. І сучасній жінці треба бути готовою до всього. На сьогоднішньому занятті ми відпрацьовували захвати з руками, без рук. Дуже втомилась, руки червоні, але є великий плюс – сьогодні на тій частині заняття, яка була присвячена суто фізичній підготовці, на вправі «Драбинка», мій живіт колихався трошки менше, ніж зазвичай», - усміхається Аня.

Наша вечеря колись і тепер:
Так вечеряли колись
Так вечеряли колись
Так вечеряємо зараз
Так вечеряємо зараз
Нагадаємо, що перший тиждень тренувань був ввідний. Впродовж нього спортсмени-початківці ознайомилися з основами самозахисту та технікою ведення бою в ММА.

Довідково:

«Відлупцюй волинського журналіста» - новий проект Інформаційного агентства Волинські Новини. Журналіст Вадим Панафідін та його дружина Анна два місяці тренуватимуться в бійцівському клубі зі змішаних єдиноборств ММА в Луцьку. Про здобутий досвід звітуватимуть щотижня, розповідатимуть про враження, підсумовуватимуть отримані навики та ділитимуться досвідом. Чи вдасться спортсменам-початківцям освоїти базові навики – покаже фінальний день. Так, на Вадима чекає повноконтактний бій з Чемпіоном світу з козацького двобою, призером Європи з бойового самбо, переможцем «Прайд 2017» Олексієм Альбердою. А Анна буде здавати екзамен із самозахисту. Дата завершення проекту - 1 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 15 Березня 2017 23:33
Ну ви Панафідіни даєте!!!!!!! Молодці! Успіхів!!!!
Спортсмен Показати IP 16 Березня 2017 10:10
Класно двіжуєте. Вперед.Молодці
Бульба Показати IP 17 Березня 2017 08:18
Гарні фото і гарні рєбята Так тримати Молодці
ярина Показати IP 17 Березня 2017 11:06
молодці!ні в якому разі не зупиняйтесь,тільки вперед!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus