USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Відлупцюй волинського журналіста» – фінальний бій: прийди та підтримай

1 Травня 2017 10:36
Завершився останній тиждень спортивної підготовки волинських журналістів, які впродовж двох місяців брали участь в спортивному експерименті. Вивчаючи змішані бойові мистецтва ММА та прийоми самозахисту, Вадим та Анна Панафідіни підготувалися до екзаменів – заліку із самозахисту та бою в октагоні за правилами ММА.

Уже сьогодні, 1 травня, вони продемонструють чого навчилися. Подивитися на спортивне дійство та підтримати сміливців можна о 20:00 у клубі Pride на вулиці Станіславського, біля ЗОШ №24, у Луцьку.

«Сьогодні ми пройшли повну дистанцію професійного поєдинку ММА – 3 раунди по 5 хвилин. Проти Вадима спарингували різні суперники, які заходили лише на один раунд, тобто зі свіжими силами, натомість Вадим працював повну дистанцію.

Були, звичайно, недоліки в техніці, які виявлялися через втому. На фоні втоми забувається, як правильно виходити на прийом, як це все пов'язувати в комбінації, але Вадим тримався гідно. Проявив справжній чоловічий характер і до останньої секунди не здавався. І я вважаю, що наразі ми на 70% готові до фіналу. Головне, що без травм», - описує останній тиждень тренувань головний тренер Олександр Кулаков.
Своїми враженнями від пережитого поділився й Вадим.

«Після тренувальних спарингів я зараз сиджу і думаю: от якби мені повернутися на початок проекту на два місці раніше, я б обов’язково додав ще більше ранкових пробіжок, а може ще й вечірніх. Тренувався і більше працював би на вихідних. Бо те, що недопрацював раніше, дуже помітно зараз. Дуже важко було протриматись весь цей час. З останніх сил тримався. Руки-ноги трусяться. Але маємо те, що маємо. Головне працювати сьогодні і не лінуватися, а робити все для здійснення поставленої мети», – наголошує Вадим.
Тренер Олександр Кулаков розповідає, що дев'ятий тиждень тренувань був присвячений фізичній підготовці, відпрацьовували часові проміжки, які максимально наближені до бою, в якому працюватиме Вадим.

«У нас раунд триватиме 3 хвилини, тому працювали на цей час, щоб спортсмен відчував цю дистанцію. Також працювали короткими «вибуховими» серіями по хвилині, щоб наприкінці раунду давати активну роботу. Ми впритул наблизилися до фіналу, бажаю Вадиму успіху, триматимемо за нього кулаки», - сказав Кулаков.

Щодо Анни, то вона налаштована рішуче.

«Минуло останнє заняття, так би мовити, генеральна репетиція. Усе повторили по кілька разів. Ніби все знаю і вмію, але коли починаю прийом, то охоплює паніка, стає складно сконцентруватися, побороти відчуття страху. Але тренер каже, що виходить не погано, тому успіхів мені», - усміхається Анна.
Довідково: «Відлупцюй волинського журналіста» - новий проект Інформаційного агентства Волинські Новини. Журналіст Вадим Панафідін та його дружина Анна два місяці тренувалися в бійцівському клубі зі змішаних єдиноборств ММА в Луцьку. Про здобутий досвід звітували щотижня, розповідали про враження, підсумовували отримані навики та ділилися досвідом. Чи вдасться спортсменам-початківцям освоїти базові навики – покаже фінальний день. Так, на Вадима чекає повноконтактний бій із Чемпіоном світу з козацького двобою, призером Європи з бойового самбо, переможцем «Прайд 2017» Олексієм Альбердою. А Анна буде здавати екзамен із самозахисту. Дата завершення проекту – 1 травня.

Нагадаємо, перший тиждень соціально-спортивного експерименту «Відлупцюй волинського журналіста» був у тренувальній програмі «нульовим» (ввідним), під час якого спортсмени-початківці ознайомилися з основами самозахисту та технікою ведення бою в ММА.

Другий тиждень став вкрай важким та переломним, адже Вадим психологічно не був готовий до таких навантажень та не справлявся із завданнями, що поставило під загрозу підсумковий поєдинок в октагоні. За такого стану справ старший тренер Олександр Кулаков сказав, що не дозволить початківцю вступити у бій, тому тренування довелося посилювати.

Третій тиждень відбувся під гаслом: «аби перемогти – кидай нападника». Анна та Вадим вивчали техніку кидків, аби з ударної позиції перейти в боротьбу чи на больовий прийом і завершити бій достроково.

Четвертий тиждень для учасників спортивного експерименту був не менш цікавим, результативним та показовим: Вадим працював над ударною технікою та провів свій перший навчальний бій, а Анна зосередила всі зусилля на кардіо вправах. Як результат – спортсмени втратили до шести кілограмів зайвої ваги, стали витривалішими та більш технічними.

П’ятого тижня Вадим напрацьовував техніку переведення суперника в партер та прийоми сабмішин - закінчення бою достроково. Натомість Анна вчилася захищатися від нападника з ножем.

Шостого тижня Анна навчилася давати відсіч нападнику з палкою, а Вадим освоював контратаку.

Сьомого тижня Вадима освоював комбінаторну роботу в ММА, а в Анни тиждень був присвячений фізичним навантаженням. Також Вадим відвідав відкрите тренування із бразильського джиу-джитсу та греплінку, де отримав новий досвід.

Восьмого тижня Вадим травмував ногу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
MMA Показати IP 1 Травня 2017 11:44
Який то тренер з гіпсом на руці? І що він може навчити?
До Василя до MMA Показати IP 2 Травня 2017 12:34
Тренер найкращий! Окрім тренувань - власним прикладом показує, як треба займатися спортом: готується і виступає на професійних змаганнях із ММА. А травма - зайдіть у Луцький травмпункт, там від дітей до пенсіонерів людей повно, з будь-ким може трапитися будь-що, це не показник!
) до MMA Показати IP 2 Травня 2017 13:46
Цікаво, що з тобою буде якщо на твоє плече впаде чувак на 20 кг важчий від тебе? А так то Саня топ тренер який активно розвиває свій клуб і створив всі умови щоб готувати хлопців до проф. боїв. А що зробив ти перш ніж написати цей коментар?)))
Ерме Показати IP 3 Травня 2017 11:05
Ахахах на яких то професійних змаганнях з ММА виступає кулаков? Шо ви ліпите?))
Заурбек Показати IP 3 Травня 2017 11:13
В "Воїні" чі "піт булі" бійці набагато сильніші і вище класом, так як там працюють дійсно висококваліфіковані тренери...особливо в "Воїн"
) до Заурбек Показати IP 3 Травня 2017 12:22
В Піт булі єдине що гуд так це тайський бокс, по інших видах єдиноборств вони по факту на голову нижчі чим Прайд і Воїн. А на рахунок твого вислову (В "Воїні" чі "піт булі" бійці набагато сильніші і вище класом) хочу нагадати останні змагання в Естеті де твій піт буль взяли лише 3 командне, а Воїн здобув перше командне тільки через те, що в команді було набагато більше спортсменів, ніж в інших, а по факту результативність виступів така ж сама як в піт буля

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus