USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Відлупцюй волинського журналіста»: перший бій та успіхи у схудненні

1 Квітня 2017 19:19
Подружня пара Панафідіних вивчає змішані бойові мистецтва та готується до екзаменів: для Вадима це повноконтактний бій з професіоналом, а для Анни - здача заліку із самооборони.

Четвертий тиждень тренувань для учасників спортивного експерименту був цікавим, результативним та показовим, адже Вадим працював над ударною технікою та провів свій перший навчальний бій. Натомість Анна зосередила всі зусилля на кардіо вправах. Як результат – спортсмени втратили до шести кілограмів зайвої ваги, стали витривалішими та більш технічними.

Найважчим цей тиждень тренувань був для Анни.
«Напередодні контрольного зважування у мене мільйон усяких завдань й цілий тиждень я буду готуватися фізично. Дуже складно, дуже важко, мамо…», - переповнюють емоції спортсменку.

Головний тренер Олександр Кулаков розповідає, що для ефективних тренувань дівчат, які хочуть оздоровитися, втратити зайву вагу, потрібно робити акцент на кардіо, витривалість та координацію.

«Як тренер-спеціаліст, я вважаю, що потрібно виключити роботу з обтяженнями, із залізом, силовими тренажерами, а працювати, як моя підопічна Гануся. Останнім часом я помічаю, що є така тенденція, коли дівчата в тренажерних залах качаються й статурою перетворюються на хлопців, їхні фігури втрачають витонченість, ніжність форм. Я вважаю, що це не правильно, адже дівчина повинна бути жіночною. Для цього, тренуючи дівчат, ми робимо акцент на кардіотренуваннях, працюємо над витривалістю, швидкістю, спритністю», - наголошує Кулаков.
Допомагали Анні з тренуваннями тренер зі змішаних бойових мистецтв Юрій Піддубний та спеціаліст із кросфіту Ірина Кулакова.

«Наше тренування було присвячене повністю фізичній підготовці. Виконали дуже багато вправ на різні групи м’язів. Ми і стрибали, виконували вправи з гантелями, зі степом. Останню вправу навіть виконувала зі сльозами на очах. Проте я впевнена у своїх силах, виконаю все, що від мене залежить та стану кращою, гарнішою», - ділиться враженнями Аня.
Контрольне зважування стало першим екзаменом. Адже, окрім інтенсивних тренувань, подружжя перейшло на здорове збалансоване харчування без цукерок та булочок.

Результат Анни - мінус 4 кілограми 200 грамів.
Так дівчина виглядала до тренувань.
Щодо Вадима, то він схуд на 6 кілограмів 300 грамів.
Таким «пузатиком» Вадим був ще місяць тому.
Щодо ударної техніки, яку освоював Вадим, то це була комбінаторна робота рук і ніг. Головним завданням було навчитися в бою блокувати удари, ухилятися від них та контратакувати серіями комбінації, задіявши руки і ноги.

«Ми спробували провести навчально-тренувальний спаринг із спортсменом із секції боксу, який теж тренується недовго. Мені сподобалося, як Вадим боксував, бій був достойним. Добре, що думав, намагався вцілити в супротивника.

Також плюсом є те, що не боявся розвивати атаку та переходити в контрнаступ. І важливо, що не злякався та не ховався від спаринг-партнера, відповідно не опускав голову та не відвертався, чим би наразив себе на пропущені удари. Звісно, було й таке, що якийсь удар пропускав, але це нічого страшного, навіть боксери-професіонали їх пропускають, головне - не лякатися. Адже можна пропустити один легкий удар, який пройде ковзаючи, і нанести серію важких і точних «вистрілів», - коментує бій тренер Кулаков.
Вадим розповідає, що йому вкрай важко було пересуватися на ногах, мовляв, не слухалися та стримували для ефективнішої атаки.

На це тренер пояснив, що були помилки в стійці, що призвело до виснаження м’язів та уповільненої роботи.

«Проблема була в тому, що корпус Вадима був завалений на задню ногу, відповідно вона постійно піддавалася навантаженню і швидко втомилися м’язи. Йому потрібно центр маси тіла тримати посередині ніг, трішки зігнути в колінах та злегка стрибати з однієї на іншу, будучи розслабленим, – контролювати дистанцію. Такі дії дають можливість балансувати, «пірнати» під удари, уникаючи їх. Такі ухиляння від наступу дають перевагу для переходу в атаку. Бо ж із задньої ноги переходити в контратаку значно важче та довше, що понижує ефективність», - роз’яснив головний тренер.
Черговий тиждень тренувань обіцяє спортсменам бути трудомістким, адже кількість їхніх тренувань значно збільшується – учасники проекту виходять на пік активних тренувань з посиленими навантаженнями.

Нагадаємо, що перший тиждень соціально-спортивного експерименту «Відлупцюй волинського журналіста» був у тренувальній програмі «нульовим» (ввідним), під час якого спортсмени-початківці ознайомилися з основами самозахисту та технікою ведення бою в ММА.

Другий тиждень став вкрай важким та переломним, адже Вадим психологічно не був готовий до таких навантажень та не справлявся із завданнями, що поставило під загрозу підсумковий поєдинок в октагоні. За такого стану справ старший тренер Олександр Кулаком сказав, що не дозволить початківцю вступити у бій, тому тренування доводиться посилювати.

Третій тиждень відбувся під гаслом: «аби перемогти – кидай нападника». Анна та Вадим вивчали техніку кидків, аби з ударної позиції перейти в боротьбу чи на больовий прийом і завершити бій достроково.

Довідково: «Відлупцюй волинського журналіста» - новий проект Інформаційного агентства Волинські Новини. Журналіст Вадим Панафідін та його дружина Анна два місяці тренуватимуться в бійцівському клубі зі змішаних єдиноборств ММА в Луцьку. Про здобутий досвід звітуватимуть щотижня, розповідатимуть про враження, підсумовуватимуть отримані навики та ділитимуться досвідом. Чи вдасться спортсменам-початківцям освоїти базові навики – покаже фінальний день. Так, на Вадима чекає повноконтактний бій з Чемпіоном світу з козацького двобою, призером Європи з бойового самбо, переможцем «Прайд 2017» Олексієм Альбердою. А Анна буде здавати екзамен із самозахисту. Дата завершення проекту - 1 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Рустам Показати IP 1 Квітня 2017 20:01
Я думаю, що здєлаю Панафідіна, хай но, я чи мої пацани зайдуть в Прайд, то кинемо йому виклик. Цікаво, прийме чи задню дасть?!)))
Лучанка до Рустам Показати IP 3 Квітня 2017 08:50
Не будь таким героєм Рустам. На кожного героя найдеться крутіший герой......
Олексій Показати IP 2 Квітня 2017 09:51
Молодці! так тримати!
Лучанка Показати IP 3 Квітня 2017 08:48
Отакої! За один місяць результат приголомшений. За вас болію. Так тримати і успіхів у поставлених цілях.Молодці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus