USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Від школярів до козаків»: дітлахів тренуватимуть до спортивних змагань

30 Січня 2018 19:00
Новий соціально-спортивний проект розпочинає Інформаційне агентство Волинські Новини спільно з Федерацією хортингу на Волині. Група школярів початкових класів долучилася до занять спортом, аби виховати у собі силу волі, здобути навики самозахисту та розвинутися фізично. Через два місяці найрезультативніші учні увійдуть в команду, яка представлятиме честь Волинської області на чемпіонаті України в Києві.

На перше тренування, у рамках проекту «Від школярів до козаків», до колективу хортингістів молодшої групи долучилося п’ять новачків. Четверо з них погодилися випробувати свої сили та пройти навчання на шляху до змагань.
Президент Волинської обласної федерації хортингу (ВОФХ) Сергій Пʼятіков привітав новачків.

«Наше з вами завдання - докласти максимум зусиль, аби з цих школярів вийшли чемпіони. Тому давайте їх радо приймемо у нашу спортивну сім’ю», - звернувся тренер.
Мене звати Денис, я хочу навчитися захищатися.
Мене звати Влад, я хочу займатися спортом, адже він дає здоров’я, друзів і силу.
Мене звати Артем, мені 9 років. Мене сюди привів тато, щоб я навчився оборонятися.
Мене звати Павло. Я вважаю, що чоловіки мають займатися спортом, щоб бути мужніми.
Впродовж двомісячного тренувального циклу, який передуватиме змаганням, діти освоюватимуть базові ударні, кидкові та партерні техніки. Окрім цього, тренер розповість, як батькам варто відноситися до спортивного виховання дітей. Відслідковуючи розвиток учасників проекту, разом будемо спостерігати, як спорт впливає на їхнє повсякденне життя.

«Ці два місяці припадають на інтенсивний цикл підготовки спортсменів до Чемпіонату України з хортингу, який відбуватиметься в Києві 16 березня. Тому в мікроциклі підготовки спортсменам доведеться попрацювати в багатьох напрямках. Завдяки спорту у дітей відбувається момент самомотивації, вони адаптовуються до зовнішніх факторів, стають розкутими. Така дитина почуває себе комфортно, адже заняття спортом дає позитивні наслідки для психофункціонального і психоемоційного розвитку. Вона стає лідером і формує навколо себе позитивний мікроклімат. «Від школярів до козаків» - хортинг навчить дітей захищатися та бути сильними», - наголошує Сергій П’ятіков.
Автор проекту - Вадим Панафідін, також над ним працює журналіст Павло Переведенець.

Довідково:

Хортинг – український національний вид бойових мистецтв, який поєднує в собі як ударно-кидкову техніку, техніку роботи в партері, переміщення, роботу руками, ногами в стійках і повний спектр кидкової бази, який може траплятися в усіх видах бойових мистецтв, спрямованих на кидкову техніку, починаючи від вільної боротьби, закінчуючи джиу-джитсу, дзюдо, бойовим самбо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мама Показати IP 30 Січня 2018 22:12
Від усього серця дякую за такий прекрасний проект! Завдяки йому наші хлоп'ята стануть спортивними і здоровими! А відтак- достойними громадянами своєї держави! Низький вам уклін!
Цікаво Показати IP 1 Лютого 2018 01:48
В мене запитання,а цей проект для діток беплатний?
Знаючий до Цікаво Показати IP 16 Лютого 2018 10:24
Так, звісно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus