USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На місці дислокації нової 14 ОМБ вітали воїнів-захисників

5 Грудня 2014 22:00
Урочистості з нагоди Дня Збройних сил України відбулися 5 грудня у Володимирі-Волинському – на місці дислокації новоутвореної 14 Окремої механізованої бригади.

Слід зазначити, що Культурно-мистецький центр ледь вмістив усіх жителів міста, які від щирого серця прийшли привітати воїнів-захисників.

Місцеве телебачення підготувало зворушливий фільм про 51-шу бригаду (на місці якої з'явилося нове військове з’єднання – 14 бригада), про її бойовий шлях, про трагічні і героїчні моменти її перебування на Донбасі. Присутні втирали сльози, коли на екрані йшли кадри із похоронів володимир-волинців, що загинули у цій неоголошеній російсько-українській війні. Їхню пам'ять вшанували хвилиною мовчання.



З вітальною промовою до присутніх звернувся командир 14-ої бригади Олександр Жакун, який зазначив, що цьогоріч святкування дня створення Збройних сил є особливим, бо від їх професійності та боєздатності залежить саме існування соборної України.

«Реальність сьогодення така: кожен українець мусить визнати, чи ховатися за красивими словами про вірність національній ідеї, чи реально захищати вітчизну зі зброєю в руках. Ми свій вибір зробили. Саме на військовослужбовців Збройних сил України сьогодні лягла доленосна місія боронити власну землю і прагнення українців до самовизначення, які наша нація окропила кров’ю справжніх патріотів – від запорізьких козаків до фронтовиків другої світової війни, вояків УПА та Героїв Небесної Сотні».



Торкнувся комбриг і нинішнього стану армії. На його думку, вона потребує всебічної уваги та підтримки з боку держави та суспільства.

«Схоже, що на 24 році незалежності України нарешті стало очевидним, що без боєздатної армії немає держави, що народ, який не бажає повноцінно утримувати власне військо буде змушений годувати чужу армію».

Олександр Жакун зазначив, що гордий тим, що стоїть поруч з бійцями новоствореної 14-ї ОМБ, чий початок бойового шляху збігається з початком якісно оновленої української армії.

Наприкінці полковник повідомив, що 4 грудня бійці реактивної артилерійської батареї відбули в зону проведення АТО, а 6 грудня відправиться ще одна батарея.

Перший заступник командира бригади Ігор Іванов зачитав святковий наказ і оголосив подяки з півсотні офіцерів та солдатів.

Зі словами вітань до присутніх також звернувся Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк, який зазначив, що не залежно від номера, бригада все одно Володимир-Волинська, і місто без неї та військових не уявляється.

«Ми ніколи не думали, що за 23 роки незалежності нашої держави будемо проводити військові дії. Ми ніколи не думали, що хоронитимемо десятками військовослужбовців, а їх на Волині загинуло 77. Ще рік назад ми не думали, що у нас будуть такі події, але злочинний режим довів країну до цього і ми мусимо сьогодні захищати нашу країну, нашу святу землю».

Мер міста вручив, за доручення губернатора, грамоти та подяки Волинської ОДА, а також почесні грамоти та грошові премії від міської влади.

В числі нагороджених володимир-волинською владою, опинився і депутат міської ради, колишній члена Партії регіонів, відставний офіцер Віталій Галигін.

Завершилися урочистості святковим концертом, який підготував міський відділ культури.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus