USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Соромлюсь запитати: Чи готові лучани приймати львівське сміття

9 Березня 2017 17:11
Апокаліпсис, - так називають лучани ситуацію, яка склалася зі стихійним сміттям у місті.

Що вони думають про засмічені вулиці, чи задоволені люди прибиранням територій, та чи готовий Луцьк приймати сміття зі Львова - у проекті «Соромлюсь запитати» Інформаційного агентства Волинські Новини.

Так, хтось вважає, що прибирання сміття у Луцьку в задовільному стані, хтось каже - «страшний суд».

Після танення снігу весь непотріб на вулицях, який був прикритий білою периною, виліз назовні. Купи недопалків, обгортки, поліетиленові пакети, пляшки та розбите скло трапляються чи не на кожному кроці. І якщо в центрі міста ситуація зі сміттям на вулицях ще більш-менш терпима, то околиці перебувають у жахливому стані, бідкаються лучани.



«Викидають сміття, де заманеться. Ворони розбирають, смітники розносять», - із сумом у голосі каже поважний чоловік.

Ще одна бабуся бідкається: «У міській раді працівник є, хоче приймати сміття зі Львова. Для чого нам той сморід. Що, у Львові землі немає?»

«Я проти того, щоб приймати львівське сміття. Ми зі своїм впоратися не можемо», - додає лучанин, який чимдуж кудись поспішає.

Інший чоловік, проводячи аналогію, каже: «Якщо це сусід немічний і не може впоратися, то я б йому допоміг. Проте Львів аж ніяк не нагадує немічного сусіда». Та додає, що є люди, які за це відповідають, тож не треба перекладати той тягар на плечі інших.

Проте і самі комунальники – ті, від кого безпосередньо залежить чистота на вулицях – мають претензії до лучан. «Самі смітять, і самі потім скаржаться. Лежить купка сміття, а до урни метрів десять. Ні, щоб віднести той папірець чи пляшку і в смітник викинути – він кидає на ту купу», – скаржиться двірник.

Він додає, що Луцьк зі своїм сміттям впоратися не може, куди вже те львівське? «Навіщо нам чуже сміття, свого не бракує. Вивозити немає куди, полігон у Брищі забитий», – зі знанням справи пояснює комунальник.

Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні. А нещодавно у селі Четвертня Маневицького району виявили дві гори відходів з львівськими етикетками.

Варто додати, що Львівський мер, якого суд визнав винним у справі Грибовицького сміттєзвалища, звертався до Луцька з проханням допомогти вирішити питання з вивезенням сміття. Проте депутати Луцької міської ради категорично відмовились надавати дозвіл Львову на вивезення сміття до обласного центру Волині.

Натомість, як наголошував депутат Євгеній Ткачук, секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко, котра є у команді «Самопомочі», яку очолює Садовий, всіляко лобіює питання про те, щоб Луцьк все ж таки погодився приймати сміття зі Львова. Саме за її підтримки обласний центр Волині може перетворитися на сміттєвий придаток Львова.

Своєю чергою, голова фракції УКРОП у Луцькій міській раді Ігор Поліщук повідомив, що Юлія Вусенко хотіла звернутись до Ігоря Коломойського з проханням вирішення «сміттєвого питання» Львова, шляхом вивезення відходів до Луцька.

Відтак, постає питання: як не розібравшись із власним сміттям ми хочемо приймати його зі Львова. І чи не спіткає нас така сама ситуація, яка склалася на Грибовецькому сміттєзвалищі?

Та чи не кривимо ми душею, звинувачуючи лише комунальників у бездіяльності? Адже чистота у місті залежить і від рівня культури кожного з нас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Лучанин Показати IP 9 Березня 2017 17:25
Яке Львівське сміття??? Ви про що? Самі заср...сь, самі нехай прибирають. Хто за допогу, в Львів на прибирання
китаєць Показати IP 9 Березня 2017 17:36
при всем уважении к старинному городу... кушаете - не делитесь, а как д...мо раскидывать, так всему миру по ложке?
Сераховичі Показати IP 9 Березня 2017 17:40
Не соромтесь запитати у Садового чого він навіть не намагається зробити хоч щось ! Адже за стільки часу можна було хоч знайти площадку під полігон.та скільки коштує перевезти непотріб до Одеси і за чий рахунок.
Марьяна Показати IP 9 Березня 2017 17:43
Змішали у статті все що знали: і луцькі комунальники і львівське сміття і коломойський. Вінігрет з фактів:) насправді складається враження що деякі лучани просто тішаться з біди львівьян. В них в головах Луцьк це "недоЛьвів" , а треба себе поводити достойно і помогти сусідам . Садовий супер мер,мабуть найкращий в україні, з ним дружити хочаби цікаво. А на рахунок Брища - це таке ж село як і будьяке інше село зі сміттєзвалищем. Хто хотів той уже звідти виїхав. Там сміття звозять не рік і не два а років 40. Закривати там звалище і псувати нове місце просто недоречно. До відома Грибовицьке сміттєзвалище заснували ще за часів франса йосифа, зараз закрили із-за трагедії на невизначений термін
Оля до Марьяна Показати IP 10 Березня 2017 15:58
А ти певне зі Львова така розумна. Ваші проблеми ніхто за вас не вирішить. А от про дружбу з мером ти й сказонула, цікаво чи до рівня моралі ваша дружба дійшла..... Сміття своє з мером і розгрібайте, львівці.
Кастрюлька Показати IP 9 Березня 2017 18:39
Везiзть побiльше! Свiдомий мусор нам як нiколи потрiбен!!!
Какой опрос ??? Показати IP 9 Березня 2017 20:51
Это есть очень странный опрос. Садовой и ко пытаются навязать всей стране свой мусор. Сами обоср....сь и своим д....м кидаются в разные стороны, чтоб всем досталось часть ихней т.н. культуры. Просоо верх цынизма, который кроме омерзения ничего не вызывает.
Свій Показати IP 9 Березня 2017 23:44
Пробашляли нашим депутатам) так і живемо((
Вася Показати IP 10 Березня 2017 10:20
" Соромлюсь запитати: " - уже как-то "не модное" и "приевшееся" название. Пора порадовать читателей новой фишкой
Вік Показати IP 10 Березня 2017 11:59
Зі сміттям і так все зрозуміло. Сподобався сюжет народження на світ журналіста зі смітника.
Ростов Показати IP 10 Березня 2017 12:59
коментар було видалено
Ок Показати IP 11 Березня 2017 07:28
Хай подумають, що буде з луцьким сміттям, коли Брищі закриють. Там люди вже піднялися. Укропи сіють смуту!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus