USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиньрада вимагає мораторію на торгівлю з окупованими територіями та припинення переслідувань добровольців, які блокують контрабанду

3 Лютого 2017 18:34
Депутати Волинської обласної ради звернулись до Верховної Ради, Президента України і Кабміну щодо підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Про це йшлося під час 10-ї чергової сесії Волинської облради 2-го лютого.

Проект звернення від імені депутатів вніс голова Волинської облради Ігор Палиця. Він зауважив, що не йдеться про гуманітарні вантажі, адже на тих територіях знаходяться громадяни України.



«Йдеться про повну торгівельну блокаду та торгівлю з тимчасово окупованими територіями. Припинити брати в них вугілля і все, що продається тут. Ми спокійно можемо купувати трохи дорожче південноафриканське вугілля. Хай воно трішки дорожче, але є принципові речі, які не можна порушувати», - пояснив голова облради.

Депутати підтримали звернення.

Рішення обласної ради:



ДОДАТОК
до рішення обласної ради

Звернення Волинської обласної ради до Верховної Ради України,
Президента України, Кабінету Міністрів України
щодо підтримки торговельної блокади


Ми, депутати Волинської обласної ради, висловлюємо свою підтримку ініціативам ветеранів-учасників бойових дій в АТО, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Ми усвідомлюємо всю глибину гуманітарної катастрофи, яку переживає мирне населення на сході України від початку окупації частини нашої території Російською Федерацією. Вважаємо, що всі гуманітарні вантажі повинні чітко врегульовано надходити до наших людей на Донбасі. Україна, як держава, повинна подбати про те, щоб у мирного населення було найнеобхідніше: продукти харчування, медикаменти, енергопостачання.

Але сьогодні очевидним є те, що через корупційні схеми фейкові «республіки», контрольовані Кремлем, наповнюють свої бюджети, з яких фінансується діяльність терористів, зокрема і боєприпаси, якими вони ведуть вогонь по наших військах. На територію України з непідконтрольних областей через канали контрабанди потрапляє зброя, наркотики, контрафактна та фальсифікована продукція (йдеться про алкоголь, тютюнові вироби, ліки тощо).

Крім того, через лінію розмежування в Україну постачаються нафтопродукти, вугілля, які реалізовуються, в результаті чого терористи та їхні симпатики-олігархи наповнюють свої кишені.

Вважаємо, що в умовах, коли війна, розв’язана Російською Федерацією проти України, продовжується, торговельно-економічні відносини, внаслідок яких бойовики відправляють на підконтрольні Україні території свої товари, повинні бути перекриті. Тому вважаємо торговельну блокаду ефективним способом впливу на бойовиків і їхніх російських кураторів.

У той же час, нас насторожує інформація, поширена у ЗМІ, про переслідування з боку української влади ветеранів-учасників бойових дій в АТО, які розпочали свої акції, спрямовані на боротьбу з контрабандою.

Зважаючи на викладене, Волинська обласна рада вимагає:

– на законодавчому рівні вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасово окуповану територію України;

– провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України;

– встановити мораторій на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця;

– припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Ми, депутати Волинської обласної ради, представляємо інтереси громади області, з якої було мобілізовано тисячі людей на боротьбу з агресором. Нав’язаний Росією збройний конфлікт на сході України забрав до двох сотень життів наших земляків. Ми не можемо стояти осторонь ситуації, коли для одних війна – це боротьба за свою державу, а для інших – цинічний бізнес.

Нинішня ситуація вимагає негайного втручання та рішучих, ефективних дій влади. Ми, депутати Волинської обласної ради, наполягаємо: органи державної влади зобов’язані докласти усіх зусиль, аби якомога швидше припинити торговельно-економічні відносити із ворогом. Українці – сильний народ і заслуговують на сильну владу, яка спроможна їх захистити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
віктор Показати IP 3 Лютого 2017 14:04
А поїхати слабо? .... це вам не озеро перепливати
Петро Показати IP 3 Лютого 2017 14:11
ПІДТРИМУЮ ! Противникам блокади раджу направити своїх дітей служити на Світлодарську дугу, в Авдіїївку, Широкіне! Після цього всі будуть за блокаду!
Олег до Петро Показати IP 3 Лютого 2017 14:58
Ти не радь а візьми своїх і направ. Кому потрібний той розтрощений Донбас . А не тобі в інтернеті вирішувати як зверху будуть гроші заробляти .
корінний лучанин Показати IP 3 Лютого 2017 14:55
вже санкції вводили -а потім кричали "а нас за що"Скоро без штанів залишитесь-політики.
11 Показати IP 3 Лютого 2017 14:55
А поїхати слабо ? Одне місце то не резиновые. Їм краще тут бабоси подеребанити .
АТО до 11 Показати IP 3 Лютого 2017 16:43
Ти вже їздив? То заткни писка ,,вишиватник" !
11 до АТО Показати IP 3 Лютого 2017 17:31
коментар було видалено
Лана Показати IP 3 Лютого 2017 16:33
Просто замінити котли з антрациту на просте вугілля. Ось і все!
Лана Показати IP 3 Лютого 2017 16:44
Блокада потрібна, щоб скоріше закінчилась війна. А торгують з терористами тому, що вигідно на війні і на смертях заробляти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus