USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Я – за робочі місця, але проти бардаку», – Ігор Палиця зустрівся з підприємцями Старого ринку

11 Вересня 2020 18:18
Вирішити питання перенесення Старого ринку з-під мурів замку Любарта можна виключно цивілізованим способом без силового протистояння. Проте підприємці, які не бажають переїжджати на Новий ринок, не повинні тримати в заручниках весь Луцьк.

Про це нардеп від Луцька Ігор Палиця заявив під час зустрічі з підприємцями ринку.

«Я проти того, щоб місто, де живе 250 тисяч, було заручниками того бардака, який сьогодні там існує. Ви подивіться, яку ми перлину (замок Любарта, - ВН) маємо, і ми не можемо до неї привезти туристів, які будуть залишати в місті гроші. Не може такого бути. Я за робочі місця, але проти бардаку.

Підприємці заявили, що готові вкладати гроші в модернізацію торгових точок, лише аби залишитись на місці перед замком. Натомість Ігор Палиця зазначив, що перед замком Любарта, як у цивілізованих європейських містах, буде площа, адже Луцьку потрібні туристи, які приноситимуть прибуток в казну міста. Також нардеп закликав до конструктивної співпраці – без «крикунів» та «професійних мітингарів».

«Ви бачите, як сьогодні все виглядає. Це привабливо хіба? Якщо хочете говорити конструктивно – приходьте без оцих людей, які сьогодні кричали. Вони якщо такі крикуни, то в нас багато є де себе проявити: йти в армію, в поліцію, працювати. Але сидіти цілодобово… ці люди вас підставляють», – звернувся до підприємців Ігор Палиця.

Підприємці зазначили, що в результаті переїзду на Новий ринок вони понесуть збиток, адже, з їхніх слів, ринок не обжитий і поки не працює на повну потужність. На що Ігор Палиця запропонував спільно шукати вихід з ситуації:

«Якщо ви кажете, що понесете втрати, давайте проговоримо їх – бюджет їх компенсує. Якщо Новий ринок не працює, давайте продумаємо, що треба для того, щоб він запрацював – транспорт, реклама, соціальні речі тощо».

Ігор Палиця запропонував сформувати робочу групу з числа підприємців та зустрітись для обговорення шляхів вирішення проблеми. «Але якщо хоч один прийде з тих, хто сьогодні кричали, то розмови не буде. Я сьогодні повів себе толерантно тільки тому, що поруч з ними були жінки. В принципі я веду себе по-іншому з такими речами. Хочете діалогу – приходьте і працюйте», – запропонував він. Підприємці погодились, але зауважили, що в них – діючі договори з облспоживспілкою. Мовляв, як вони зможуть щось вирішувати без неї.

На це Ігор Палиця відповів, що рішення цієї проблеми потрібно шукати спільно: «Ми спочатку повинні зрозуміти, скільки вас у заручниках в облспоживспілки. Але не буде бардаку біля замку. Він (очільник облспоживспілки Володимир Горгут, - ВН) на вашому горбу виїжджає все життя. Він вкрав у держави цю облспоживспілку разом з Мартою Кандибою і користується вами», – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus