USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Меморіальну дошку бійцю 51-ї бригади відкрили у Ковелі

1 Серпня 2017 17:58
Сьогодні у Ковелі на фасаді військкомату відкрили ще одну меморіальну дошку.

Цього разу - на честь загиблого в АТО командира мінометної батареї 51-ї окремої механізованої бригади, капітана Андрія Задорожнього, інформують у прес-службі Ковельської міськради.

Кадровий офіцер загинув, рятуючи свого товариша по службі, 1 серпня 2014 року. Указом Президента України нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Без батька залишилось двоє дітей.

Згадати подвиг Героя, висловити співчуття і щиру вдячність рідним прийшли представники міської та районної влади, бойові побратими, друзі, небайдужі ковельчани.

Військовий комісар Сергій Гладун розповів про жахливі події 2014 року, які принесли багато горя в українські родини. Ковельчани пам’ятатимуть про мужнього військового, достойну людину, уродженця Донеччини, який віддав життя за рідну землю і знайшов вічний спочинок у Ковелі.

З теплотою про Андрія Задорожнього говорили колеги по службі, бійці мінометної батареї 51-ї окремої механізованої бригади. За їх словами, він був дуже відповідальним і своїх солдат навчав на власному прикладі з честю і гідністю виконувати військовий обов’язок, бути вірним присязі у будь-якій бойовій ситуації. Згадували про Андрія Володимировича як про хорошого, надійного командира, який нікого не залишав в біді. Це він довів не лише своїм життям, а й навіть смертю.

Право відкрити меморіальну дошку надали захисникам України Сергію Фураєву та Олександру Кондисюку.

Звернулася до учасників заходу секретар міської ради Віра Федосюк:

«Ми схиляємо голови у печалі і водночас захоплюємось подвигом офіцера з великої літери, Народного Героя України. Висловлюю щирі співчуття рідним Андрія Володимировича. Ваша втрата – надзвичайно тяжка і непоправна. Важко добрати слів, аби розрадити. На жаль, передчасно цей світ залишають найкращі. А наш обов’язок людяності - пам’ятати про полеглих воїнів».

Віра Іванівна подякувала всім, хто прийшов і підтвердив свою небайдужість, активну громадську позицію та великодушність та наголосила:

«Всі разом ми вкотре засвідчуємо, що хочемо миру у своїй країні, аби не гинули солдати, невинні люди, не ставали сиротами діти і спокійно спали матері. Адже за спокій на українській землі вже заплачено надто високу ціну».

Прийшла до військкомату і вдова Наталія Задорожня разом із шестирічною донькою Анною. Жінка не могла стримати сльози, згадуючи чоловіка, розповідаючи про його коротке, сповнене хорошими вчинками життя. Наталя подякувала владі та всім присутнім за встановлену меморіальну дошку і за пам'ять про її Андрія.

Освятили меморіальну дошку священики УПЦ КП.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблого Героя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus