USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Ковельщині вручили відзнаки батькам загиблих під Іловайськом

29 Серпня 2016 22:28
Напередодні другої річниці трагедії під Іловайськом, біля Стели пам’яті на честь загиблих учасників АТО, відбулося урочисте вручення відзнак батькам загиблих під Іловайськом, ‒ повідомилиу Ковельській РДА.

Два роки тому, наприкінці серпня 2014 року в Іловайську на Донеччині в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових як із частин ЗСУ, так і з добровольчих батальйонів. У тих боях, за даними Генпрокуратури, загинули 459 осіб, 478 отримали поранення. 180 ‒ потрапили у полон. 157 бійців залишаються невпізнаними, 158 вважаються зниклими безвісти. Оточеним під Іловайськом українським частинам 29 серпня запропонували умови виходу з кільця. Але всупереч досягнутим домовленостям в шести кілометрах південніше Іловайська колону зустріли шквальним вогнем.

Трагедія особливо вразила Волинь, адже в операції брала участь 51-а механізована бригада, в якій служили волиняни, зокрема і жителі Ковельщини.

Військовий комісар Ковельського військового комісаріату Сергій Гладун вручив відзнаки командира 14 бригади батькам загиблих під Іловайськом: Мостикам Надії Василівні та Вʼячеславу Васильовичу, Омелянюк Надії Григорівні, Данилевичу Миколі Васильовичу.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих. Благочинний Ковельського міського деканату УПЦ КП протоієрей Анатолій Александрук спільно з духовенством відслужили панахиду за тими, хто віддав життя за Україну. До Стели пам’яті на честь загиблих учасників АТО поклали квіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus