USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Пам’яті Віктора Мандзика: у Луцьку презентували виставу-реквієм

9 Жовтня 2017 20:02
Колектив Національної академії Служби безпеки України презентував у Луцьку виставу-реквієм «Війна без строку…» та виставку картин «Невидима варта», вшановуючи пам’ять капітана СБУ Віктора Мандзика – мужнього та хороброго офіцера, який загинув у березні 2015 року у Волновасі. Йому було лише 28 років.

На благодійний захід, що відбувся у Волинському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка, прийшли вшанувати пам'ять свого героя керівники місцевої влади, співробітники СБУ, рідні та друзі Віктора, учасники АТО, представники духовенства, ліцеїсти та студенти навчальних закладів, інформують у прес-службі СБУ у Волинській області.

«Героями не народжується, а стають за покликом серця. Віктор Мандзик був переможцем завжди і у всьому. Саме на цій землі в серці вашого земляка карбувався дух Героя, який віддав найдорожче, щоб ми жили у мирній правовій державі», – наголосив на відкритті заходу ректор Академії Сергій Кудінов. За дорученням Голови Служби безпеки України Василя Грицака він вручив Ользі Мандзик, матері капітана, портрет Віктора, написаний співробітницею вишу Лесею Шиденко.

Мати героя подякувала керівництву української спецслужби та колективу навчального закладу за їх безцінний внесок у збереження пам’яті про захисників незалежності України, які відстоювали її до останньої краплі крові.

Віктор завжди досягав поставленої мети – став майстром спорту з боксу, КМС з кікбоксингу та одним із кращих стрілків Управління. Він добровільно поїхав на схід захищати Україну, де під час спецоперації із затримання терориста ціною власного життя врятував усю групу. Саме про це згадували його бойові побратими відвідуючи разом із курсантами місце поховання Героя, де викарбовано слова «Найдорожчі не вмирають. Вони лиш поруч з нами не живуть».

Луцьк став одинадцятим містом, де презентували виставу-реквієм та виставку картин.

Кошти з цього пам’ятного вечора Сергій Кудінов разом із очільником Управління СБУ у Волинській області Юрієм Фелонюком вручили Луцькому військовому госпіталю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus