USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

16 грудня: події, факти, дні народження

16 Грудня 2018 00:00
День народження 16 грудня відзначають журналістка Оксана Коваленко та завідувачка дитячого садочка №1 міста Луцька Тетяна Мех.

Свято сьогодні також у колишнього начальника аварійно-рятувального загону спеціального призначення територіального управління МНС України у Волинській області Анатолія Степанюка, юриста Володимира Кривовича та у футболіста Володимира Антонюка, який з 1987 по 1993 рік захищав кольори луцької «Волині».

Інформаційне агентство Волинські Новини зичить іменинникам здоров’я, достатку, сімейного затишку, натхнення і здійснення мрій, невичерпної наснаги та щедрих дарунків долі. А ще - виконання самих неймовірних і запаморочливих бажань, яскравих і незабутніх вражень, успіхів у всіх починаннях!

Оксана Коваленко
Оксана Коваленко


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

У 2017 цього дня ми писали про те, що соратника Медведчука з Волині Андрія Лесика взяли під варту.

Два роки тому луцькі перевізники погрожували страйком, якщо виконком не підвищить вартість проїзду до 5 гривень.

У 2015 цього дня прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак представив прокурора Луцької місцевої прокуратури Олександра Шпота.

2014 року редакція розповіла, кому «перепало» від «Кварталу 95» у Луцьку. Команда завітала у Луцьк з новою концертною програмою і неабияк потішила відвідувачів новими жартами.

Сотні тисяч мітингувальників з усіх областей України, безліч прапорів, цитати з Шевченка англійською зі сцени – так виглядав Майдан Незалежності у Києві під час Народного віча у 2013 році. Фоторепортаж від ІА Волинські Новини можна переглянути ТУТ.

Окрім того, видання показало кліп про єдність українців. На відео - кадри незліченного мітингу, знятого з висоти недобудованої ялинки на Майдані, сутички мітингувальників з «Беркутом», а також тисяч українців, які в один голос співають національний гімн на майданах, у метро і навіть на вершині гори.

У 2011 році волинські КВН-щики стали одними із кращих в Україні. Тоді збірна Волині з КВН-у «Б/з ПДВ» вийшла в другий тур 18 чемпіонату КВН України.

Також у цей день редакція публікувала топ прохань до Миколая. Діти у Святого Миколая просили солодощі, комп’ютери та мобільні телефони, дорослі ж зверталися, як до священика. Напевно, цьогоріч у Святого найбільше проситимуть миру.

Народилися:

Цього дня також з’явилися на світ видатний німецький композитор Людвіг ван Бетховен, англійська письменниця, основоположниця реалістичного сімейного, «жіночого» роману Джейн Остін («Розум і почуття», «Гордість і упередження», «Емма»), австрійський вчений-криміналіст, професор кафедри криміналістики Чернівецького університету, один із основоположників судової психології Ганс Гросс, французький кіноактор-комік і режисер, зірка німого кіно Макс Ліндер (Габріель-Максимільєн Льовілль), визначний англійський письменник-фантаст, футуролог і винахідник, автор сценарію до культового культового науково-фантастичного фільму Стенлі Кубрика «Космічесна одісея 2001» Артур Кларк, радянський режисер і художник-постановник мультфільмів Вітольд Бордзіловський («Каченя, яке не вміло грати у футбол», «Мішок яблук», «Дід Мороз і Сірий вовк»), український кінорежисер Олександр Давиденко, шведський композитор, музикант, музичний продюсер, аранжувальник і співак, учасник групи АББА, переможець «Євробачення-1974» Бенні (Йорн Брор Бенні) Андерссон, українська композиторка і піаністка Ірина Алексійчук, колишній український футболіст Павло Шкапенко, українська поп-співачка, колишня солістка поп-групи «ВІА Гра», телеведуча Анна Сєдокова, український плавець Ігор Червинський, український важкоатлет Артем Іванов.

Сталося:

1637 — Бій повстанців під проводом Павла Бута (Павлюка) під Кумейками з польською армією.

1773 — так зване «Бостонське чаювання» (мешканці Бостона викинули в море вантаж чаю з англійського судна на знак протесту проти митної політики Великої Британії); ця подія спричинилася до американської війни за незалежність.

1899 — в Італії засновано футбольний клуб «Мілан», один з найтитулованіших клубів за всю історію.світового футболу.

1913 — на студії «Кістоун Філм» молодий британський актор Чарлі Чаплін почав зніматися у своєму першому фільмі «Боротьба за життя», в якому зіграв маленького вусатого шахрая з моноклем.

1957 — радянська експедиція вперше досягла Південного геомагнітного полюса Землі.

1970 — ухвалена Конвенція про боротьбу з незаконним захопленням повітряних суден (Гаазька конвенція 1970 року).

1979 — уперше людина подолала звуковий бар'єр, пересуваючись по поверхні Землі (американський автогонщик Стен Барретт).

1989 — у Румунії розпочались антикомуністичні протести, які призвели до повалення диктатури Ніколае Чаушеску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus