USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі діабетики скаржаться на відсутність державних ліків

25 Березня 2017 15:09
Лучани, хворі на цукровий діабет, нарікають, що Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 3 не отримав ліки для діабетиків.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 24 березня.

На засідання прийшли члени громадської організації, яких цікавило питання, чому цукрознижуючі препарати, які мають видаватися безкоштовно, відсутні в одній поліклініці, натомість у двох інших вони є.

Крім того, лучани нарікали на те, що вони не можуть придбати всі необхідні препарати за півціни, як це регламентує чинне законодавство. А в поліклініках, стверджують вони, не роблять аналізи на рівень глюкози в крові.

Зі слів начальника міського управління охорони здоров’я Миколи Якимчука, причина в тому, що тендер для цього закладу не відбувся – постачальники не хочуть брати у ньому участь. А за півціни всі препарати не можуть видати, бо не вистачає коштів.

Урешті, члени комісії вирішили зібратися окремо з цього приводу, щоб обговорити проблеми лучан, хворих на цукровий діабет та забезпечення їх медикаментами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
влад Показати IP 25 Березня 2017 17:30
Проблеми хворих на дiабет нiкого не хвилюють то тендер не провели то ще щось придумають ,Я за 8 рокiв як хворiю отримував безплатний iнсулин 1 рiк,хотiв би запитати а де вiн дiвався ,висновок напрошуеться сам по собi Рига Зiна Петрiвна певно торгуе i хтось це все покривае_
123 Показати IP 25 Березня 2017 21:28
весь цей інсулін потім можна придбати в мережі ось і вся схема
Немало Показати IP 25 Березня 2017 21:54
А нехай виборку зроблять скыльки з бюджету видыляли грошей на лыкування...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus