USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцький університет готуватиме спеціалістів найперспективнішої професії

20 Лютого 2019 12:39
Луцький національний технічний університет з 1 вересня набиратиме студентів на спеціальність «Інженерія програмного забезпечення». Зокрема, університет планує набрати 30 студентів на магістратуру вже з початку наступного навчального року.

Презентація спеціальності відбулася 20 лютого в стінах університету.

Так, ліцензійний обсяг, наданий Міністерством освіти та науки України, становить 60 місць на два роки, тобто 30 місць на рік, з них 20 – стаціонарна форма навчання, 10 – денна. Щодо державних місць, то поки інформації немає, адже ще не було державного замовлення.

Зокрема, випускники магістратури зможуть працювати в сферах програмування та IT, а також в галузях промисловості, навчальній та економічній сферах.
Як розповіла завідувач кафедри комп’ютерних технологій та професійної освіти Наталія Чернящук, інженерія програмного забезпечення - це перспективна спеціальність, визначена потребами часу, адже галузь програмної інженерії зараз переживає неабиякий розвиток. Проте, з її слів, прогноз економічного розвитку галузі стримується нестачею кадрів, тому необхідно навчати висококваліфікованих фахівців.

Наталія Чернящук акцентувала, що професія програміста є однією з найоплачуваніших і буде однією з найпопулярніших в найближчі п’ять років.
Потому запрошені науковці обговорили програму навчання магістрів, зокрема було наголошено, що не потрібно готувати фахівців вузькоспеціалізованих галузей, натомість потрібно навчати студентів так, аби вони потім могли пристосуватися до потреб часу, адже це галузь, яка змінюється і в ній постійно щось відкривається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 20 Лютого 2019 12:52
перепрошую пані Натілія а хто вчитеме?
Мігрант до Андрій Показати IP 20 Лютого 2019 17:56
А хто ж навчить пані Наталію Чернящук?????
Читач Показати IP 20 Лютого 2019 12:59
З яких це пір у ЛНТУ взагалі чомусь навчають..? Університет.., максимум бурса!
Нло до Читач Показати IP 20 Лютого 2019 17:52
Внушник з вільної каси, Не ображай бурси.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus