USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Медики сподіваються, що поріг виживання онкохворих дітей Волині підвищиться в декілька разів. ФОТО

18 Листопада 2009 18:04
Робота нового обласного дитячого онкогематологічного центру, відкриття якого відбулося сьогодні, допоможе, за словами керівника центру Сергія Миронюка, в декілька разів підвищити поріг виживання онкохворих пацієнтів. Центр створений на базі педіатричного відділення №3 Волинської обласної дитячої клінічної лікарні і вже по мірі надходження дітей почне приймати нових пацієнтів. Про це повідомляє репортер «Волинських новин».
 

У новоствореному центрі стаціонарно лікуватимуть дітей з третім рівнем захворюванням крові та кровотворної системи, нирок, важкими імунними розладами, злоякісними новоутвореннями. Центр розрахований на 30 ліжко-місць. З них 15 гематологічних, 5 онкологічних, неврологічних та імунологічних ліжок.
 

«Більшість з процедур, які відтепер будуть проводитись у Луцьку, раніше необхідно було проходити в інших містах. Відтепер ми зможемо проводити зокрема хіміотерапію на місці без затягнень протоколів і ускладнень. Раніше у нас часто вмирали діти наприклад від кровотеч, а це обладнання зможе підняти виживання дітей. Відтепер ми можемо і діагностувати, і лікувати на місці завдяки імунологічній лабораторії» ― прокоментував Сергій Миронюк.
 

Так, центр за допомогою сучасної апаратури і обладнання діагностуватиме захворювання та стани як лімфаденіти, лімфаденопатії, субфебрилітети невиясненої етіології, лейкомоїдні реакції, порушення згортання крові, анемії різного походження, геморагічні діатези, злоякісні захворювання та стани, імунні, токсико-алергійчні, запальні захворювання нирок, а також імунологічні розлади. Крім того, працівники центру, при необхідності відбиратимуть і скеровуватимуть пацієнтів у республіканські медичні заклади.
«Лікування таких захворювань саме по собі надзвичайно дороге. Проте, з 1999 року завдяки програмі «Дитяча онкологія» ми маємо більшість препаратів за бюджетний кошт. 80-90% хіміопрепаратів та 70-80% антибіотиків отримуємо безкоштовно» ― прокоментував Сергій Миронюк.
 

«Це особливий підрозділ для особливих пацієнтів. Відтепер ми зможемо комплексно підійти до хворих, кількість яких зростає» ― сказав заступник головного лікаря по хірургічній роботі Валентин Мартинюк.
На відкритті були присутні очільники волинської облдержадміністрації, головний лікар Луцька Федір Кошель та начальник управління охорони здоров’я ВОДА Ігор Ващенюк, керівник підприємства-забудовника центру «Луцьксантехмонтаж» Віктор Чорнуха та медичний персонал лікарні.
 

Для будівництва центру, закупівлі обладнання та медикаментів в рамках виконання державної програми «Дитяча онкологія», в період з 2008 по 2009 надійшов 1 мільйон 381,985 тисяч гривень.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Остап Показати IP 18 Листопада 2009 18:27
остання фотка більше підходить для психічної лікарні
Таня Показати IP 18 Листопада 2009 20:32
Аби тільки ті хіміопрепарати і антибаотики безплатно отримували і батьки бідолашних дітей було б добре. А центр безперечно потрібний вже давно.
Юка Показати IP 18 Листопада 2009 22:27
як добре, що такий центр з'явився і у Луцьку! шкода тільки, що кількість хворих діток зростає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus