USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На честь Героя Небесної Сотні Сергія Байдовського у волинській школі відкрили кімнату-музей

20 Лютого 2019 14:12
Напередодні 5-ої річниці загибелі Героя України Сергія Байдовського, 19 лютого, на честь героя відбулися заходи, приурочені вшануванню його пам’яті. Крім того, у школі села Соснина Іваничівського району відкрили кімнату-музей Сергія Байдовського.

Про це інформує БУГ.

На кладовищі у селі Менчичі зібрались родина загиблого, учні школи, представники влади Іваничівського району. Присутні вшанували пам’ять Сергія Байдовського хвилиною мовчання, поклали квіти до його пам’ятника та запалили лампадки. Літургію на могилі Героя відправив настоятель храму Святої Параскеви села Соснина протоієрей Володимир Конопко.

На відкриття кімнати-музею прийшли батьки Сергія, керівники Іваничівського району, представники нардепа Ігоря Гузя та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», педагогічний колектив та учні.

Під час заходу згадали біографію Героя Небесної Сотні, який боровся за правду і віддав за Україну найдорожче – життя.

Помічник парламентаря Андрій Бокоч наголосив: «Молодше покоління мусить пам’ятати, якою ціною дісталася українцям незалежність».

Представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Віктор Дорошук зауважив, що з музеєм житиме і пам’ять про Героя, адже кожен експонат допомагає зберегти Сергія у пам’яті таким, яким він був.

Керівники району поклали живі квіти до пам’ятної дошки Герою, яка розміщена на фасаді школи.

Присутні пригадали події Майдану, коли домовини з убитими стояли прямо на сцені.

Під час заходу перші особи району не раз наголошували на важливості пам’ятати річницю загибелі Героїв Небесної Сотні та бути гідними їхньої жертви.

«Події 2013-2014 років – це національно-визвольна боротьба, яка не завершилась», – зауважив голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь.

Дорослі ділилися власними переживаннями та спогадами про Майдан. Учні школи розчулили присутніх віршованими рядками та патріотичними музичними композиціями.

Голова іваничівської громади Федір Войтюк від імені кожного українця звернувся до матері Героя з подякою за виховання сина. Він зазначив, що не можна зрадити благородні життя, покладені за Україну. Після заходу всіх запросили на відкриття кімнати-музею Сергія Байдовського.

Варто зазначити, що на придбання меблів для облаштування музейного експонату Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» виділив 19 800 тисяч гривень.

Присутні оглянули експозицію, де представлені особисті речі Сергія Байдовського, які містять спогади про нього, що розкривають його особисте життя, захоплення та національні погляди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
09 Показати IP 20 Лютого 2019 22:24
Для чого?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus