USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині незаконно виготовляли антисептик: винуватець отримав умовне

11 Серпня 2020 23:20
Ще у березні на Волині викрили підпільний цех, в якому незаконно виготовляли фальсифікований антисептик та заробляли на цьому в умовах пандемії коронавірусу. Днями Луцький міськрайонний суд Волинської області виніс вирок винуватцю – два роки умовного покарання.

Під час суду встановили, що з січня по 20 березня обвинувачений без отримання відповідної ліцензії та проведення обов'язкової атестації виробництва виробляв фальсифіковані лікарські засоби.

Зокрема, будучи колишнім директором ТзВО «СМ-ХІМ», яке здійснює виробництво мила та мийних засобів, обвинувачений отримав доступ до обладнання, за допомогою якого можна виготовити завідомо фальсифікований лікарський засіб «АХД 2000». Тож він придбав необхідні компоненти та виготовляв вказаний препарат.

20 березня був проведений обшук в складських приміщеннях в селі Прилуцьке на вулиці Г. Запольської, 3в. Під час проведення обшуку було виявлено і вилучено завідомо фальсифікований лікарський засіб «АХД 2000», блокноти з чорновими записами стосовно його незаконного виготовлення, комплектувальні та сировину для такого виготовлення.

Згідно із повідомленням ТОВ «Лізофарм Медікал», яке є офіційним виробником в Україні лікарського засобу «АХД 2000», зазначене підприємство не здійснює виробництво продукції за цією адресою.

Обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Тож суд призначив йому покарання у виді п’яти років позбавлення волі, змінивши його на умовне терміном на два роки.

Відзначимо, що «АХД 2000» – це дезінфікувальний засіб для гігієнічної та хірургічної обробки рук і шкіри, а також для швидкої дезінфекції невеликих поверхонь, некритичних медичних виробів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus