USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Комунальники вимагали у людей гроші за невикористане світло

4 Листопада 2010 14:03
У Ковелі Волинської області ремонтне житлово-комунальне підприємство застосовувало економічно необґрунтований розмір плати за електроенергію для мешканців гуртожитків, у помешканнях яких були відсутні прилади обліку.
До такого висновку прийшло Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, провівши перевірку.
«У гуртожитках, які обслуговують РЖКП, встановлені загальні електролічильники, які рахують електроенергію, що йде на освітлення ліфтових площадок, комор, інших підсобних приміщень, – пояснив голова тервідділення комітету Віктор Гупало. – Вийшло так, що люди, у кімнатах яких були індивідуальні лічильники, платили за своїми показниками. А все, що залишалося неоплаченим, в тому числі та електроенергія, що йшла на освітлення підсобних приміщень, РЖКП списували на тих поодиноких мешканців, у кімнатах яких не було приладів обліку».
У результаті виходило, каже Гупало, що люди отримували рахунки, де були виставлені суми за таку кількість кіловат електроенергії, яку використати за місяць практично неможливо.
Підприємство визнало порушення, зобов’язалося здійснити споживачам перерахунок зайво нарахованих коштів та сплатити 3,5 тисячі гривень штрафу за зловживання монопольним становищем.
Віктор Гупало висловлює припущення, що такі випадки в гуртожитках непоодинокі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus