USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перша хвиля епідемії у Луцьку минула, та команди зняти маски не було, - міськрада

10 Листопада 2009 11:23
Кількість мешканців обласного центру із скаргами грип та ГРЗ до лікарів зменшується. Про це розповів луцький градоначальник під час щовівторкової оперативної наради, – інформує репортер «Волинських новин».
Луцький міський голова Богдан Шиба зауважив, що за минулу добу було зафіксовано близько 300 викликів до медиків за допомогою. Мер додав, що першу хвилю епідемії обласний центр Волині пережив. Він нагадав, що у Луцьку не зафіксовано жодного випадку каліфорнійського грипу.
Градоначальник подякував усім, хто допоміг зупинити паніку від незнання в обласному центрі Волині, а також транспортникам, котрі виділили автомобілі для перевезення дільничних лікарів. Не обійшлося і без подяк містам-побратимам: незабаром польське місто Жешува допоможе лучанам профілактичними лікарськими препаратами. Також профілактичні засоби подарував жителям обласного центру і посол України в Азербайджані Борис Клімчук.
Додамо, що станом на вчора на стаціонарному лікуванні у Луцьку перебувало 75 осіб, з них 24 – з діагнозом «пневмонія», у реанімації – 4 особи, на ШВЛ – 1 людина. Луцький мер наголосив на необхідності вакцинації та імунізації опісля закінчення карантину, а також зауважив, що найбільшу увагу медикам варто приділити щепленню дітей, людей із хронічними захворюваннями та зниженим імунітетом. Такий комплекс робіт медики виконають після закінчення карантину. Богдан Шиба додав, що наразі процедура вакцинації значно дискредитована, адже якщо раніше щеплення проводилося для 95% населення, то тепер – лише для 40%. Луцький градоначальник нагадав, що відсутність щеплення може викликати значні ускладнення. Луцький керманич наполягає на тому, що потрібно відновити привабливість щеплення.
А ось секретар Луцької міської ради Анатолій Бірюков, єдиний, хто серед представників виконкому був у масці, зауважив, що якщо маски і ватно-марлеві пов’язки уже не потрібно носити в громадських місцях, то про це треба оголосити. В іншому ж випадку - їх все ще слід одягати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Николай Показати IP 10 Листопада 2009 11:30
Кто то видел эти марлевые маски? их надо стирать каждых два часа, но после третей стирки в руках остаются только клочки,хорошо, что нам выдали качественные, на резинках
Нюша Показати IP 10 Листопада 2009 11:53
Юля Володимирівна попіклувалась про те,щоб продавці,працівники підприємств,різних організацій,бібліотек,отримали по декілька масок,щоб їх не прати,а міняти.
Дядечко Показати IP 10 Листопада 2009 12:52
Маски - по ефективності дорівнюють припарці мертвому
Николай Показати IP 10 Листопада 2009 12:52
угу, попиклувалась, что бы их менять, а не стирать надо каждый день выдавать по 15 - 20 масок на одного человека.Попиклувалась:)
Николай Показати IP 10 Листопада 2009 12:55
to Дядечко: не совсем так, припарка для мёртвого действительно не совсем эфективна, а вот маски для чего то ж придумали, и пустили в серийное производство, термин "воздушно - капельный путь заражения" ешё никто не отменял, а вот качество и способ приминения масок - уже вопрос второй)
Дядечко Показати IP 10 Листопада 2009 13:06
Згідний з Николаем. Я мав на увазі, що так, як маски носять у нас - ніякого ефекту від них нема. Навпаки.
Кицька Показати IP 10 Листопада 2009 13:08
А дійсно, який ефект від тих масок - ніякий. Краще мити руки з милом і тепло одягатися, а ще пити чай з медом та лимони їсти:)
Таня Показати IP 10 Листопада 2009 14:20
Луцький городоначальник заговорив устами Юлі Володимирівни. Це мубуть, так вплинула учорашня нарада, яку вона провела у Луцьку.
Vetal Показати IP 10 Листопада 2009 14:53
Ми шо худоба що нам мають команди давати)))
Юка Показати IP 10 Листопада 2009 15:07
Якби була 100-відсоткова у якості вакцини для дітей, то, гадаю, і проблем з цим не було б. А-то понакупляють якихось маловідомих індійських вакцин і випробовують на наших дітях. Хай своїх колять!!!
Юка Показати IP 10 Листопада 2009 15:11
А ніби у Луцьку всі поголовно ті маски носили. Якщо у громадському місці людей 10 "завуальованих" побачиш, то добре! Була команда "Стоп!" (ми ж не в армії, і, як каже vetal, не худоба)
Балонка :) Показати IP 10 Листопада 2009 16:19
Розумні люди ходили в масках,як просила Юлія Володимирівна,а НЕ розумні наїдалися часнику з цибулею,ходили і воняли... Фу-фу-фу... :)
Николай Показати IP 10 Листопада 2009 17:32
to Балонка:)Мадам,если маска не прополаскивается раз в два часа в оксолиново - мыльном растворе:)она стаёт намного опасней,рассадником бактерий.Уж лучше ходить и вонять луком,чем лежать и пахнуть в холодильнике морга:)
Куратор Показати IP 10 Листопада 2009 17:40
Ой той Бірюков... я тут подумала, треба ж якось подякувати містам-побратимам за допомогу. Може, поїхати до них з концертами, як було після повені раніше. до Балонка - фітоциди, які є в цибулі і часнику (якщо їсти весь час) краще захищають від усього і без пов’язок можна тоді взагалі ходити хоч цілу зиму. І Юлія Володимирівна ТАКОЖ радила їх їсти!!! А щоб не воняти, то розумні люди зубну пасту і щітку придумали ;)
alex Показати IP 10 Листопада 2009 20:21
Антигриповий рецепт:50 г. горілки, 1 ст.л. меду і сік з половини лимона. Все нагріти на водяній бані, випити гарячим і в ліжко. Цей засіб на початковій стадії простуди дуже помагає.
petro petrovich Показати IP 11 Листопада 2009 00:51
Повний ідіотизм! В період епідемій прививати насамперед потрібно здовових, з сильним імунітетом людей, а не дітей, пацієнтів із хронічними захворюваннями та зниженим імунітетом. Бірюков також має рацію, рано розслаблятись. І що це за дифірамби про відсутність випадків каліфорнійського грипу, коли люди перебувають в реанімації?
Дмитро Тимощук Показати IP 16 Листопада 2009 11:22
ТБ знизило тиск на маси і маси почали ходити без масок. бізнес вдався ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus