USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Прокуратура взяла «за горло» дирекцію ПТУ, яка крала стипендії у студентів

20 Травня 2010 14:56
Дирекцію ПТУ №27 міста Берестечка прокуратура звинувачує у привласненні стипендій студентів, пише газета «Відомості.ua».

Як розповів помічник прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Анатолій Цехош, одна зі студенток, яка навчалася за державним замовленням, не отримувала стипендії три роки.

«Під час прийняття її на навчання директор училища одноосібно видав наказ, яким позбавив стипендії ученицю на підставі того, що вона отримує допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. У результаті молода жінка за три роки недоотримала понад п’ять тисяч гривень», - розповів прокурор.

Після перевірки прокуратури наказ скасували. Згодом нарахували й виплатили студентці гроші. За цим фактом прокуратура порушила кримінальну справу, яку вже скеровано до Горохівського районного суду.

Крім того, з’ясувалося, що директор училища покарав «карбованцем» двох учнів за пропуск занять. Він видав наказ, у результаті якого учні недоотримали 400 і 800 гривень.

Наприкінці минулого року кожен учень мав отримати 229 гривень матеріальної допомоги. Та виплатили їм лише по 19 гривень.

«Директор скликав батьківські збори і переконав батьків написати заяви про те, що ті віддають благодійну допомогу на розвиток училища. Мовляв, училище заробило 50 тисяч гривень і їх потрібно якимось чином оформити, інакше доведеться повернути державі.

В результаті кожному учневі було виплачено по 19 гривень. Решту коштів, що надійшли як благодійна допомога, а це 54 тисячі 390 гривень, були витрачені на виробничі потреби. У даний час за цим фактом триває дослідча перевірка», - запевнив прокурор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus