USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Прихожани УПЦ МП на Волині продовжують молитись в клунях, хатах та клубах

20 Лютого 2019 10:52
Прихожани УПЦ МП, які не захотіли разом з релігійною громадою перейти до складу Православної церкви України, пристосовують для богослужінь вільні приміщення. Зокрема, це і старі хати, і сільські клуби та навіть клуні.

Про це йшлося під час наради в голови Волинської ОДА.

Як зазначив Олександр Савенко, в селах, де більшість громади вирішила перейти в ПЦУ, церква також переходить разом з громадою. Натомість незгодні з таким рішенням представники УПЦ МП проводять богослужіннях у місцях поза церквою.

Зі слів Савченка, для цього використовують сільські хати, клуби та навіть клуні. Чимало священиків та прихожан переконані, що через декілька місяців ситуація в переходами в ПЦУ зміниться, а тому не поспішають приймати рішення.

«Кажуть, ніби пройдуть вибори і ситуація зміниться. Але Томос виданий не президенту чи якійсь іншій особі», – запевняє Олександр Савченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Показати IP 20 Лютого 2019 11:14
пане Савченко так президент який недавно підписав закон "Про перереєстрацію" гарантував ЩО МЕНЬШІСТЬ МАТИМЕ МОЖЛИВІСТЬ ПРАВИТИ СЛУЖБУ ПОЧЕРГОВО В ХРАМАХ!!!! Чому Ви як представник президента в області не слідкуєте за тим щоб закон та обіцянка президента виконувалась?????
Анатоль_ Показати IP 20 Лютого 2019 11:50
Як перші християни, змушені молитися Богу у катакомбах
Лучанин Показати IP 20 Лютого 2019 11:59
"Але Томос виданий не президенту" . Помиляєтесь. В томосі зазначений Порошенко.
Лікар Показати IP 20 Лютого 2019 12:25
Хворі.
до коментаторів Показати IP 20 Лютого 2019 13:09
Читайте, вчіть і розумійте "Символ Віри"
Навуходоносор Показати IP 20 Лютого 2019 13:12
Из всех испытаний, которые в течение двух тысяч лет посылал Творец вере православной, она из них выходила только окрепшей. Так будет и в этом случае. Для промысла божьего, решившего испытать людей на духовную прочность, как это бывало сотни раз в истории православия, имена наших политиков ничего не значат, они пыль историческая на его скрижалях...
Анонім Показати IP 20 Лютого 2019 18:37
Скоро відбудеться Вселенський Собор Патріархів, після цього буде ясно куди переходити і що то за томос виданих похапцем з численними порушеннями та де буде видавший цей томос самостійним рішенням.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus