USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Результати розслідування зловживань з «бурштиновими» ділянками заслухають на сесії Волиньради

23 Січня 2018 13:43
Вивчити питання зловживань та порушень законодавства при виділенні ділянок у Маневицькому районі члени двох комісій облради просять прокурора області, керівника Нацполіції Волині та очільника ГУ Держгеокадастру – інформацію про виконання рішення хочуть заслухати вже під час найближчого пленарного засідання сесії Волиньради.

Про це йшлося під час спільного засідання комісій облради з питань екології, раціонального використання природних та з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією 23 січня.

Депутати розглянули питання щодо незаконного використання ділянок у Маневицькому районі. Так, голова комісії з питань екології Василь Столяр стверджував, що йдеться про нелегальний видобуток бурштину на ліцензованих для КП «Волиньприродресурс» землях, а голова Маневицької РДА переконував, що у районі незаконного видобутку сонячного каменю не ведуть.


Проект рішення, яке ухвалили під час спільного засідання комісій, зачитав голова комісії з питань депутатської діяльності Анатолій Вітів.

Рекомендують ухвалити звернення до прокурора області, начальника ГУ Національної поліції області щодо почутої інформації про зловживання та порушення земельного законодавства при виділенні земельних ділянок у Маневицькому районі. Виконувачу обов’язків керівника ГУ Держгеокадастру в області рекомендували провести службове розслідування щодо дій працівників Держгеокадастру при виділенні згаданих ділянок. Про стан виконання рішення депутатів облради просять поінформувати 31 січня під час пленарного засідання сесії Волиньради.

Як поінформував директор КП «Волиньприродресурс», депутат Василь Столяр, підприємство, не заробивши поки коштів, вже сплатило 10 мільйонів гривень до бюджету. Це, мовляв, дає можливість зрозуміти, як влада «заробляє ні на чому». Окрім цього, 64 мільйони витратили на отримання ліцензій. Він емоційно зауважив, що раніше на звернення «Волиньприродресурсу» в Держгеокадастр щодо ділянок для видобування бурштину у відповідь «прочитали лекцію про життя на Марсі».

Своєю чергою, заступник голови облради Роман Карпюк обурювався, що ОДА «робить дурними не тільки депутатів, а й всю волинську громаду», адже облрада мусить звітувати перед громадою про свою бездіяльність – створене КП «Волиньприродресурс», отримані ліцензії, підприємство повинно наповнювати обласний бюджет, але цього не відбувається через блокування його роботи з боку облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus