USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Сам собі країна»: в Луцьку вручили премії «Люди року – 2018. Волинь». Фото

15 Грудня 2018 09:53
Підбиваючи підсумки року, вже традиційно в Луцьку відзначили осіб, які своєю повсякденною працею сприяють позитивному розвитку Волинської області та усієї країни в цілому.

Церемонія нагородження волинян премією «Люди року – 2018» у рамках загальнонаціональної програми «Люди ХХІ століття» відбулася 14 грудня у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Цьогоріч захід пройшов під гаслом «Сам собі країна».

Відкрила дійство бандуристка Ірина Котлицька, а в перервах між нагородженням номінантів своїми виступами потішили глядачів переможець шоу «Х-Фактор» Олександр Порядинський, співачка Уляна Степаненко, шоумен Сергій Скулинець, суперфіналістка талант-шоу «Голос. Діти» Єлизавета Яковенко, музичний гурт «Пластилін» і «Spivanochka Show» (керівниця Тетяна Ярошик). Церемонію провели Людмила Натанчук та Сергій Скулинець.
«Сьогодні ми познайомимося з людьми, які зробили вагомий внесок у розвиток патріотичного, культурного, духовного та економічного життя нашого волинського краю… «Не стидайся – то твоя земля. Не стидайся – то Україна. Добре там є, де нас нема. Стань для батька нормальним сином…» Здавалося б, просто рядки з пісні Кузьми Скрябіна, але всього декілька речень містять у собі глибокий зміст. Нам, українцям, потрібно припинити блукати світом у пошуках кращої долі, а почати будувати гідне життя вже сьогодні.

Організатори дійства не стоять осторонь подій державного значення та прагнуть підтримати патріотичний дух і відзначити людей, які нині допомагають нашій країні повернути мир та економічну стабільність. На Волині проживає багато достойних людей, які продовжують невтомно працювати на благо нашої країни. Прийшов час сказати дякую всім тим, завдяки кому ми можемо радіти новому дню. Лауреати премії – це люди, які творять новітню історію Волинської області, працюють на її позитивний імідж та авторитет, які творять сучасне і майбутнє нашої області. Варто, щоби їхні досягнення були зразком для інших. Ці люди роблять неможливе реальним, втілюють у життя великі задуми та роблять це професійно», – наголосили ведучі Людмила Натанчук і Сергій Скулинець.
Найбільшу увагу, звісно ж, приділили нагородженню «Героїв ХХІ століття» – «тих, хто невпинно бореться за мирне небо над нашими головами».

«Ми повинні знати своїх героїв», – акцентувала Людмила Натанчук.

Врученню відзнак передувала молитва за всіх героїв України, тих, які щасливо повернулися додому, тих, які зараз служать на сході України, і тих, які загинули, захищаючи Батьківщину. Зі сцени молитву зачитав головний військовий капелан Волинської єпархії УПЦ КП, протоієрей Михайло Бучак та митрофорний протоієрей Отець Василь Янчук.

«Ми живемо на ґрунті, засіяному ОУН-УПА, січовими стрільцями, козаками, повстанськими арміями, всіма тими, хто дав нам наснагу жити. Але я прошу всіх: будьте хорошими женцями, працюйте так, щоб Україна стала не в один ряд із європейськими державами, а щоб до нас чекали черги приїхати президенти Сполучених Штатів Америки, країн Євросоюзу, щоб вони чекали, поки в українського очільника звільниться місце, аби зустрітися на київських пагорбах», – сказав протоієрей Михайло Бучак.
Нагороди «Герой ХХІ століття» отримали:

- старший сержант, фельдшер зенітно-ракетного артилерійського дивізіону 14-ї ОМБ Надія Кононова;
- молодший сержант 51-ї ОМБ Сергій Торчинський;
- ветеран війни з Росією, старший лейтенант поліції, призерка Ігор нескорених Майя Москвич;
- солдат розвідки, кулеметник 8-го окремого полку спеціального призначення Андрій Степасюк;
- капітан, заступник начальника відділу організації приймання речового майна, повний кавалер ордену «За мужність», народний герой України Павло Чайка;
- капітан запасу Національної гвардії України, інструктор із висотної та десантної підготовки окремого загону спеціального призначення Богдан Оксентюк;
- старший солдат, старший інструктор 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Павло Ковальський;
- майор, голова Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський;
- командир відділення ремонтного батальйону, старший майстер 51-ї ОМБ Віталій Манченко;
- військовий капелан, заступник голови правління ГО «Військові капелани Волині» УПЦ КП, протоієрей Іван Гуреєв.

«Я хочу подякувати першою чергою Богу за те, що дає сили в капеланському служінні, і за те, що зберіг мені життя. Я дякую найближчим, тим, хто біля мене, – своїй сім’ї, дітям та дружині, яка розділяє мою діяльність і завжди в усьому мене підтримує. Я дякую нашим справжнім воїнам – тут присутнім і тим, хто боронить наші кордони на сході, та тим, хто присвятив себе волонтерському служінню, громадським діячам, всім, хто не виїхав за кордон у пошуках кращої долі, а сьогодні тут робить усе для того, щоби настали мир і краще життя на нашій землі… Перемога за нами, і вона досить близько», – зазначив опісля одержання відзнаки протоієрей Іван Гуреєв.
Окрім того, усі присутні згадали хвилиною мовчання загиблих на сході України Героїв.

У номінації «Добрі справи року» перемогла психолог, керівник центру реабілітації для учасників АТО Олена Звєрєва.

«Найголовніша нагорода – працювати і щодня бачити справжніх лицарів», – сказала Олена Звєрєва.
«Лікарем року» став хірург, завідувач проктологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні, кандидат медичних наук, депутат Волинської обласної ради Олександр Зінчук.

«Я стою перед вами фактично в чотирьох обличчях: Зінчук-політик, депутат обласної ради, Зінчук-лікар, Зінчук-громадянин і Зінчук-колишній військовий. Однак насамперед я хочу подякувати за те, що ви оцінили тяжку роботу всього колективу проктологічного відділення», – зауважив Олександр Зінчук.
Відзнаку «Подвиг року» вручили 15-річному Максиму Павловичу з Ковеля, який у березні врятував життя 8-річному хлопчику, коли той провалився під лід на водосховищі.
«Виправданою надією року» став майстер спорту України з важкої атлетики, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, перший заступник регіонального відділення Національного олімпійського комітету, депутат Луцької міської ради, директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко.

«Я хотів би спрямувати цю нагороду трудовому колективу, тренерам-викладачам і спортсменам Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, які своєю титанічною працею підтримують імідж і престиж нашої держави на змаганнях міжнародного рівня. Також хочу подякувати небайдужим людям, які сьогодні в непростий для країни час знаходять сили і можливість допомагати нашим спортсменам», – звернув увагу Андрій Авраменко.
У номінації «Патріот рідного краю» переміг народний депутат Степан Івахів.

За обранця народу нагороду отримав його помічник Павло Самолюк.
«Продюсером року» визнали президента Асоціації сценічних мистецтв у місті Луцьку, викладачку вокалу і керівницю вокального ансамблю «Spivanochka Show» Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена, солістку естрадно-симфонічного оркестру Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, засновницю міжнародного творчого проекту «З любов’ю до України» Тетяну Ярошик.

«Найголовнішими продюсерами є ми самі, адже саме ми продюсуємо своє життя, тому я бажаю всім побільше мріяти, і нехай ваші мрії збуваються. Моя мрія – Асоціація сценічних мистецтв як новий формат виховання дітей у реаліях сучасного шоу-бізнесу – здійснилася», – поділилася Тетяна Ярошик і додала, що надзвичайно пишається тим, що її вихованці мають змогу представляти Україну на різноманітних міжнародних конкурсах.
Відзнаку «Волонтер року» вручили координатору Ковельського міськрайонного інформаційно-координаційного центру «Волонтери Волині», депутату Ковельської міської ради Ігорю Пінісу.

«Ми живемо в непростий час – час великих випробувань і справжніх людей. Великий український політик і діяч (Симон Петлюра, – ВН) казав: не так страшні московські воші, як українські гниди. Ми залізним кулаком розчавимо ворогів і витравимо українських гнид. Із нами правда, з нами Бог», – звернувся до присутніх Ігор Пініс.
«Міським головою року» став мер Володимира-Волинського Петро Саганюк.

За нього нагороду отримав представник Володимир-Волинської міськради.
Відзнаку «Громадський діяч року» одержав підприємець, депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський.

«Ця нагорода – це відзнака не тільки моєї праці, а й роботи багатьох людей, які працюють разом зі мною, які жертвують Богу й іншим оцю десятину, працюючи на благо волинської громади», – сказав Михайло Імберовський. Також він подякував за підтримку його ініціатив депутатам Волинської обласної ради, а родині – за розуміння.
Нагороду «Проект року» вручили голові благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитру Глазунову за книгу, присвячену творчості композитора та співака В’ячеслава Хурсенка.
«Спортсменом року» визнано лижницю, переможницю Паралімпійських ігор у Південній Кореї Юлію Батенкову-Бауман. Оскільки спортсменка зараз знаходиться у Фінляндії, де готується до п’ятої паралімпіади, нагороду отримав її тренер Володимир Гащин.
Відзнаку «Житловий комплекс року» одержав генеральний директор будівельної компанії ЛДБК Руслан Вайман за ЖК «Caramel Residence».

Під час отримання нагороди Руслан Вайман нагадав, що перші три квартири у згаданому житловому комплексі передано військовослужбовцям, учасникам війни на сході України.
Нагороду «Нове ім’я року» здобув керівник компанії «Gipsputs» Олег Величко.
«Банкіром року» став директор Волинської обласної дирекції «Укргазбанку» Едуард Зубчик.
Відзнаку «Промисловець року» вручили голові правління Гнідавського цукрового заводу & ТзОВ «БіоПек» Ростиславу Новосаду.

«Запорукою успіху є віра цілого нашого колективу в те, що ніхто, крім нас, не зробить краще», – сказав Ростислав Новосад.
«Аграрієм року» став голова фермерського господарства «Перлина Турії» Володимир Яренчук.
Відзнаку «Європейська якість року» отримала директорка, співзасновниця бренду «М’ясний дар» Олеся Трегубенко.
Нагороду «Вибір споживача року» вручили директору компанії «Maxifood» Ігорю Ступцю.
Переможцем у номінації «Професіонал року» став засновник фірми «Bisar» Філіп Арянович.
«Правозахисником року», своєю чергою, стала керівниця апарату Луцького міськрайонного суду Волинської області Наталія Тимощук.
Також у рамках заходу відбулася благодійна акція «Бог у серцях», до якої змогли долучитися усі охочі відвідувачі дійства. Зібрані кошти скерують на потреби дитячих будинків області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хм!!!! Показати IP 15 Грудня 2018 13:14
А як же В.Лис- він більше написав книг за Глазунова! А Палиця, теж відома фігура. А Мартиняк, Ковальчук т.ін. ?Той самий Монатик Д.? Волинь знають по цим людям!
тому що до Хм!!!! Показати IP 15 Грудня 2018 17:12
Лис - відомий письменник, і в таке лайно не полізе. А глазунов може писати лише на стінах міськтх закинутих вбиралень. Для початку, для спроби.
цікаво Показати IP 15 Грудня 2018 13:23
А чому нагороду за книгу про Хурсенка вручили Глазунову? Автор книги - Ніна Долінчук. Без автора, без тексту книги не буває. А Глазунов у власному прізвищі помилку робить. Чи дали йому за "проект" за чужі, людські гроші?
Анонім Показати IP 16 Грудня 2018 19:25
Фарс! Не ганьбіть Волинь такими "заслуженими"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus