USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Шахраї виманюють у волинян гроші, обіцяючи хорошу роботу за кордоном

24 Червня 2019 12:54
У розпалі сезонних робіт за кордоном, куди традиційно вирушають волиняни влітку в пошуках заробітку, пожвавлюються шахраї, ласі до чужих грошей.

Обіцяючи гарні умови роботи, вони виманюють із довірливих громадян чималі суми як гарантію надання робочого місця та виготовлення усіх необхідних для виїзду за кордон і працевлаштування там документів, інформує прокуратура Волині.

Від таких дій зловмисників днями потерпів мешканець села Прилуцьке, який перерахував на вказаний ними картковий рахунок 15500 грн. Після цього телефон шахраїв замовк назавжди і бажаної роботи, втративши кошти, волинянин не отримав.

І такі випадки, на жаль, непоодинокі, суми ж варіюються від тисячі до кількох десятків тисяч гривень.

Прокуратура області звертається до громадян із проханням бути уважними і обережними, вибираючи надавачів посередницьких послуг при пошуку роботи в інших країнах. Особливо мають насторожити ті спритники, які спілкуються з клієнтами лише віртуально й вимагають оплати на картковий рахунок.

Пам'ятайте, у легальних посередників обов’язково наявна ліцензія на надання таких послуг і вони не беруть оплату наперед, це можна робити тільки після працевлаштування. Окрім того, у договорі з клієнтами агентства повинні прописувати умови роботи і проживання, розмір зарплати, графік роботи і відпочинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus