USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Школярі з Донеччини тиждень живуть у сім'ях волинян

20 Жовтня 2017 22:19
Упродовж тижня 13 школярів з міста Маріуполь проживають у нововолинських родинах, в яких виховуються їхні однолітки. Це стало можливо у рамках освітньо-виховного міжрегіонального проекту «У майбутнє - разом». Участь в ньому взяли школи №1-колегіум з Нововолинська та НВК «школа-колегіум» № 28 з Маріуполя, інформує прес-служба народного депутата Ігоря Гузя.

Мета проекту - налагодження співпраці навчальних закладів нового типу – колегіумів, а також обмін освітніми навичками, культурними цінностями, позитивними емоціями та спільне проведення дозвілля.

Як розповіли гості зі сходу, не вагаючись, вони обрали місто шахтарів. Директору "Нововолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 - колегіум написали електронного листа про співпрацю, а у відповідь отримали подарунки до свята Миколая. Після цього між школярами обох освітніх закладів і, власне керівництвом, розпочалося листування, обмін сувенірами, вітальними листівками. І через рік після підписання угоди про співпрацю, діти Маріуполя приїхали на Волинь.

«Наше завдання - налаштовувати дітей на спільне майбутнє. Першочергово ми відвідали уроки, щоб дізнатися, як ведеться викладання, що вивчають однолітки. Нам проводили майстер-класи, екскурсії Володимиром-Волинським, Нововолинськом, ми відвідали численні храми, собори, Зимненський монастир. На нас ще чекають спортивні змагання, екскурсії Львовом та цікаве дозвілля», - розповіла заступник директора НВК «колегіум-школа» № 28 міста Маріуполь Ольга Пройдакова.

19 жовтня за сприяння Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя», 26 нововолинських та маріупольських школярів відвідали обласний центр Волині – Луцьк. У супроводі помічника нардепа – Оксани Лойко - дітворі організували екскурсії Старим містом, замком Любарта та іншими цікавими місцями. Під час цього представники обох шкіл розповіли про налагодження співпраці й плани щодо реалізації міжрегіонального проекту.

Школярів приємно здивувала краса міста, привітність і щирість людей, їхня доброзичливість. А ще, що особливо підкреслили діти, – на Волині всюди вільно спілкуються українською мовою - в транспорті й на вулиці. За їхніми словами, в Маріуполі такого немає.

Вразила школярів і теплота стосунків у родинах, де вони проживають. Кажуть, що діти зі своїми батьками – відкриті, дружньо й весело проводять час, допомагають всіляко один одному. Це, за їхніми словами, приклад для наслідування і те, що вони повезуть у свої сім’ї.

«Нас «штучно» ділять. Так, ми – різні, але, якщо одна людина зробить хоч маленький крок назустріч, щоб нас об’єднати – це вже досягнення. У кожному регіоні - люди унікальні, й в тому інтерес. Ми вже плануємо наступний приїзд школярів, що ми їм покажемо і запропонуємо. Впевнена: це будуть цікаві події та продуктивні освітньо-виховні проекти», - розповіла заступник директора школа №1-колегіум у Нововолинську Інна Костянець.

Тепер нововолинська дітвора готується до подорожі в Маріуполь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus